avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL DE proprietate prin intabulare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL DE proprietate prin intabulare.

Buna ziua, as dori sa stiu daca pe un teren al carui proprietar in acte este unul din soti se construieste si in final se intabuleaza tot numai pe numele aceluiasi . ,,celalalt sot intra in drepturi egale, deorece atat achizitia terenului respectiv cat si costruirea respectivei proprietati s-a facut pe perioada casatoriei.?????/
Cel mai recent răspuns: SIN2016 , utilizator 12:31, 2 Decembrie 2016
Fiind achizitionate in timpul casatoriei atat terenu cat si constructia edificata, si avand regimul matrimonial al comunitatii legale, se prezuma cota fiecarui sot de 1/2 din aceste bunuri.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, cu exceptia celor mostenite de unul din soti sau donatiilor primite de unul din soti.
In cazul regimului matrimonial al comunitatii legale de bunuri atat terenul cat si casa sunt bunuri comune chiar daca sunt pe numele unui sot.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune , ambii soti avand drepturi egale, indiferent pe ce nume sunt dobandite. La cumparare se mentioneaza de obicei dupa numele cumparatorului , .."casatorit cu.."
Trebuia de la bun inceput sa fiti si dumneavoastra in cf in baza certificatului de casatorie si a contractului de vanzare-cumparare, unde mai mult ca sigur sunteti trecuta si dumneavoastra.
Puteti totusi sa va intabulati si dreptul dumneavoastra de proprietate prin notarea comunitatii de bunuri in cf.

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Casa construita ulterior casatoriei ioannna ioannna Am urmatoarea intrebare , va rog : este posibil sa se poata faca intabularea unei constructii, edificata dupa casatorie, pe numele ambilor soti avand in ... (vezi toată discuția)