avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata

Buna ziua,
Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor din mai 2015. Eu am cumparat-o in 2013 ( nu scrie pe verso la certificat ca este instrainata) am inregistrat-o fiscal la mine (platesc anual impozitul), am facut rovinieta periodic, am trecut podul de la Fetesti, am facut asigurari din 6 in 6 luni, am facut ITP anul trecut in august si nimeni nu a costatat nimic. Azi in urma controlului am fost dus la sectie s-au oprit actele ( cartea masinii, certificatul acesteia, asigurarea si permisul auto) si mi- au zis ca ma asteapta in dosar penal si un cazier din cate am inteles. Intrebarea este cum s-a putut radia aceasta masina in conditiile in care am toate actele acesteia, o platesc fiscal , circul cu ea legal din punctul meu de vedere si la ce sa ma astept mai exact ( cazier amenzi permis suspendat).
Multumesc anticipat
Este posibil sa fiti nevinovat...dar nu este suficient...intotdeauna sa scapati de raspunderea penala...

Problema este ca politia va considera vinovat si trebuie sa va aparati.
Trebuie sa va aparati cu avocat daca vreti o aparare calificata.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa nu dati nicio declaratie decat in prezenta unui avocat si sa incercati sa regasiti TOATE inscrisurile de care ati facut vorbire mai sus.
este posibil sa fie o gresala a lor sau .... cine stie?

Daca nu dumneavoastra ati solicitat radierea atunci ...
Gresala mea este cam am inregistrat-o doar fiscal, si nu am continuat si cu schimbarea documentelor masinii pe numele meu, insa am toate actele in original. Dar nu ma asteptam sa am dosar penal si cazier in conditiile in care platesc fiscal si am toate documentele la masina.
Multumesc pentru raspunsul rapid.

Multumesc pentru raspuns


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna seara,
Inca nu aveti nimic si ati avea doar din clipa ramanerii definitive si executorii a unei sentinte. Acum nu aveti nimic, stati linistit.
Angajati un avocat, serios.
Daca masina este radiata din mai este curios cum s-a putut face Itp in august.

Alte discuții în legătură

Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)