avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuz eliberare acte doveditoare grupă de muncă.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuz eliberare acte doveditoare grupă de muncă.

Bun găsit,

Problema de față îl are ca protagonist pe tatăl meu, cu vârsta de 61 de ani și cu o activitate de 46 de ani în câmpul muncii din care, perioada 87-93 cu grupă de muncă în condiții speciale la fostul I.C.S.I.T. Brașov...

Numai că fostul angajator de atunci, actualmente SC TRACTOR PROIECT S.A. refuză să-i elibereze adeverința privind grupa II de muncă în condiții speciale, deși, există o hotărâre a tribunalului Brașov nr. 2494/22.12.2015 prin care fostul angajator este obligat să-i elibereze acetele doveditoare plus cheltuieli de judecată.

În sentința respectivă se mai preciza că pârâta SC TRACTOR PROIECT SA, are dreptul de a depune cale de atac în 10 zile de la comunicare, doar că pe pagina tribunalului Brașov, data la care pârâta a depus apelul este de - atenție: 31.05.2016, cu mult peste acele 10 zile de la data comunicării sentinței respective.
([ link extern ] )
Avocata tatălui meu i-a spus că trebuie să aștepte judecarea căii de atac.

Totuși, între timp, tatăl meu a depus dosarul de pensionare pentru limită de vârstă la casa de pensii, prezentând o adeverință cu perioada lucrată în 1987-1993 eliberată de la Arhivele Naționale, iar pe decizia sosită, i s-a respins pensia pentru limită de vârstă, astfel că în motivarea deciziei se precizează clar faptul că tatăl meu nu a prezentat adeverința pentru perioada 1987-1993 privind grupa de muncă conform sentinței din 2494/22.12.2015.

În acest caz orice sfat e bine venit.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
Enkde, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine detine arhivele colorom codlea? radubel radubel Buna ziua, cine detine arhivele Colorom Codlea? Am lucrat acolo si am trecuta in carnetul de munca perioada lucrata in grupa 1, dar nu am adeverinta. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Valabilitate perioada lucrata in grupa ii de munca alexi alexi La multi ani! Exista o data limita pana la care este valabila grupa a II-a de munca, eu avand adeverinta de grupa a II-a pe perioada 1979-1993, iar varsta de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosarul de pensionare danpoe danpoe Buna ziua, In perioda 1986 - 1993 am fost angajat la o intreprindere din Bucuresti; incepand cu 1987 si pana in 1993 (cand m-am transferat la alta ... (vezi toată discuția)