avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie dramatica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie dramatica

Sunt in situatia disperata de a-mi ajuta familia respectiv :nepotii, verisoara si matusa. In momentul de fata verisoara mea se afla in proces de divort , la mijloc aflandu-se si 2 minori cu varste sub 10 ani. In cursul zilei de ieri in timp ce se afla la mama ei in apartament impreuna cu cei 2 copii, sotul acesteia (verisoarei) sau a venit la usa matusii cerand cu insistenta sa vorbeasca cu sotia sa. Dupa ce a fost refuzat politicos, sotul impreuna cu alti indivizi au incercat sa sparga usa apartamentului, distrugand una din incuietori prin lovituri cu obiecte contondente si prin opturarea cu material adeziv a vizorului, pentru a prevenii identificarea celorlati indivizi de catre rudelel mele.
Politia s-a prezentat la fata locului si nu a facut altceva decat sa il amendeze. Mentionez ca aceasta situatie nu este singulara, acest caz repetandu-se de nenumarate ori.
Mentionez ca acestea sunt amenintate constant atat verbal cat si prin sms-uri si scrisori cu moartea, rapirea si bataie. Exista un antecedent de incercare de rapire a verisoarei mele in urma cu 2 luni, cu martori.
Pe numele sotului exista plangeri penale.
Aceste femei neajutorate, se afla puse in fata unei situatii absolut absurde: se tem pentru viata lor si a copiilor, nu mai pot locui in propria casa deoarece traiesc un soc permanent, politia nu face altceva decat sa dea amenzi, in pofida reclamatiilor si plangerilor.
Sotul locuieste in apartamentul sotiei sale, apartament pe care aceasta il are de la parintii sai , inainte de a fii casatorita.Dupa ce parasise domiciliul conjugal acesta s-a reintregrat singur prin spargerea usii si inlocuirea acesteia .
Sotia nu mai are aces in acel apartament desii este proprietara , ea locuind in casa mamei sale, unde deasemena este terorizata zilnic atat noaptea cat si ziua , si ea si copii de catre sotul sau.
Ce se poate face in aceasta situatie, ce plangere catre ce instanta sau organism abilitat. Situatia este una dramatica, copii sunt terorizati zii si noapte, lucru care ii afecteaza enorm !
Va multumesc anticipat, pentru orice sfat mi-ati da!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 2 Septembrie 2009
Sigur ca este o situatie imposibila, dar eu intreb are avocat angajat verisoara d-voastra?
Daca nu trebuie sa -l contacteze unul, iar daca da sa ia legatura cu acestasi sa-i solicite ajutorul, platindu-i serviciile.
Spun asta pentru ca sunt multe de facut pentru a preantampina o tragedie.
Sa incerce evacuarea sotului turbulent ,cu ajutorul organelor de politie. Sa depuna si o plangere penala pentru amenintare la politie sau chiar la parchet si sa ceara expres a i se pune sotului interdictia de a se apropia de sotie si copii sau a mai incerca aceste intimidari, pe tot parcursul procesului de divort. ( Si sa pastreeze sms-urile ca probe.) Mama sa depuna si ea plangere pentru amenintare si distrugere.
Avand in vedere atat prejudiciile morale precizate cat mai ales existenta de minori ,aveti dreptul sa solicitati organelor de politie fermitate in aplicarea de masuri impotriva sotului agresiv.
Totodata,mai ales daca persoana agresiva mai are la activ si alte plangeri penale,
rezulta ca procurorul de caz are cunostiinta despre caracterul agresiv al acestuia.
Pentru a asigura securitatea si siguranta minorilor ,are dreptul sa sesiseze parchetul si sa solicite aplicarea de interdictie persoanei agresive in apropierea/
domiciliul sotiei si minorilor
Speta fiind una complexa obligatoriu necesita angajare avocat specialist ,care poate desfasura activitatile specifice la nivelul autoritatilor competente in vederea stoparii manifestarii comportamentului agresiv si violent
Da, a apelat la serviciile unui avocat. In momentul de fata verisoara mea i-a intentat : proces de divort, unul pentru vatamare corporala, unul pentru evacuare din apartamentul sau, in care sotul a intrat cu forta prin spargerea usii dupa ce il parasise de buna voie, si inlocuirea acesteia cu alta, mama si copiii nu mai au acces la domiciliu( este casa verisoarei mele dinaiantea casatoriei) si inca un proces pentru obtinerea unui ordin presedential in vederea incredintarii copiilor pe parcursul perioadei pana la sfarsitul divortului.
Toate procesele s-a amanat pana acumd e cateva ori. Desii din catre stiu, ordonanta presedentiala pentru incredintarea copiilor ar trebuii solutionata in mod urgent? sau ma insel ?
Pana nu se pronunta instanta in vederea evacuarii sotului, politia afima ca nu au puterea sa il evacueze! El sta "bine merci in casa sotiei iar copii si sotia pe la rude si pe unde mai apuca".
Nu a permis sa isi ia haine din casa si nici alimente , jucarii si cele de folos copiilor si mamei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
monica.av, utilizator
A depus plangere penala impotriva lui, dosarul a plecat catre parchet din cate stiu.Din pacate politia uneori trebuie sa vin si de 3 -4 ori pe zii deoarece el face scandaluri la usa matusii mele, atat ziua cat si noaptea. Pe langa plangerile pe care le fac de fiecare data politiei el este amendat lucru care nu il afecteaza.
As dorii sa stiu: in cazul penal probele de genul : fotofragii, sms-uri , inregistrari audio si video in care acesta amentinta cu moartea, ca cva pune persoane sa le bata si sa le rapeasca pot fii probe in instanta, dar in cel civil ?

Va multumesc din suflet pentru amabilitatea si promtitudinea cu care mi-ari raspuns !

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea fostului sot al verisoarei sotiei mele Cristi_Gologan Cristi_Gologan In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui si ale copilului mare mare Am intentat actiune de divort in iunie si am prima infatisare pe 25 oct.Intre timp locuiesc cu sotul si copii,dar sotul ma agreseaza verbal si nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)