avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladiri persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladiri persoane fizice

Buna seara
Va rog sa-mi spuneti daca Noul cod fiscal mai prevede plata diferentiata a impozitului in functie de numarul de cladiri detinute?
Pun aceasta intrebare deoarece mie pentru a doua locuinta mi s-a aplicat majorarea de 50% in 2016 si primaria vrea sa pastreze acest procent si in 2017.Eu stiam ca s-a renuntat la impozitarea diferentiata dupa numar incepand din 2016. "Se elimină prevederea privind majorarea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri.".
1. Poate hotara primaria altceva decat zice legea?
2. In cazul in care am dreptate cum pot indrepta eroarea facuta de primarie?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale 2016 MihaiLucian999 MihaiLucian999 Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi precizati daca , in conformitate cu prevederile Titlului IX din Legea nr. 227/2015 - Noul Cod fiscal , ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta marcelfarcas marcelfarcas Va rog sa imi spuneti unde gasesc informatii despre cum se calculeaza impozitul pentru o locuinta daca vreau ca sa inchiriez o camera pentru a folosi drept ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri Florian59 Florian59 Buna ziua , am o intrebare , detin un imobil format din 2 corpuri separate de cladiri in aceeasi curte . intr-un din corpuri locuieste mama mea cu drept de ... (vezi toată discuția)