avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diurna administratori+ titulari pfa 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diurna administratori+ titulari pfa 2016

Buna seara,

Conform art.76 lit.m) din Codul Fiscal, inteleg ca se pot acorda diurne (indemnizatii deplasare) si administratorilor numiti doar in baza actului constitutiv (nu neaparat remunerate in baza unui contract de administrare/mandat/munca...)?

In acest caz, aici s-ar putea include si administratorii/titularii de PFA? (fara sa fie angajati) (desi art.68 si normele pct.7, pt PFA, mentioneaza diurna doar pt salariati...:(()

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Diurna administrator dan_pal dan_pal Buna ziua Pot deconta deplasarea la un client ca administrator de SRL dar nefiind angajat pe firma respectiva? La cheltuieli ar fi avionul si diurna. (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare avans spre decontare cecesia cecesia Asociatul unei firme care este si administratorul unui SRL poate lua avans spre decontare daca nu este salariat?Care este monografia contabila:- avans spre ... (vezi toată discuția)