avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC

Buna ziua ,

Sunt angajata la o firma ,unde indeplinesc conditiile pentru a beneficia de indemnizatie ccc.

Problema este ca in paralel am obtinut venituri din strainatate ca freelancer ,venituri pe care le-am declarat anual la ANAF prin declaratia 201 ,am primit decizie de impunere ,am platit impozit. Nu am PFA ,sunt doar o persoana fizica care si-a declarat veniturile prin D201.

Conform legii ,aceste venituri se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei.

Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

La dosarul pentru CCC se cere dovada suspendarii activitatii.La ANAF mi-au spus ca nu pot sa imi dea asa ceva,din moment ce eu nu am PFA ,deci nu sunt inregistrata ca as avea vreo activitate.Ce pot sa fac? Declaratie pe propria raspundere?

Urmeaza sa nasc in luna martie si nu stiu cum as putea sa iau o adeverinta pentru veniturile din ianuarie si februarie 2017 ,tinand cont ca aceste venituri ar urma sa le declar abia in 2018 prin declaratia 201.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului BULINA1987 BULINA1987 As dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil in situatia in care locuiesc in Romania si pe tot parcursul anului 2013 am realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Model videochat - indemnizatie crestere copil -declaratie 201 elena1938 elena1938 Buna ziua , Sunt model independent in activitatea de videochat si urmeaza sa nasc in ianuarie 2017. Realizez venituri din aceasta activitate si le declar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului florinplaton florinplaton O persoana care este angajata si care pe langa asta mai are deschisa si o activitate independenta PFA, masura 141 poate beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)