avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum e corect - renuntare la administrator, angajare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum e corect - renuntare la administrator, angajare firma

Va rog din suflet sa ma indrumati sa procedam cum e legal...Pe scurt: datorita faptului ca de la 01 februarie 2017 salariul minim pe economie a crescut la 1450,00 lei si pentru ca asociatia noastra are angajat un administrator cu CIM pentru o norma intreaga de 8 ore/zi(este administrator,contabil si casier),cei din C.Executiv,au hotarat sa convoace o Ad.Generala in cadrul careia sa supuna la vot faptul ca acest administrator genereaza costuri prea mari pentru cele 170 de apartamente si drept consecinta vor sa faca un Contract de Administrare cu o firma specializata in asa ceva.Acum,eu in calitate de presedinte al acestei asociatii de proprietari,va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti daca ceea ce doresc unii membri ai C,Executiv este corect si legal,ce spune Codul Muncii in raport cu aceasta situatie?Actualul administrator ar urma sa intre in somaj,putem sa-l concediem ca sa angajam o firma care sa faca aceleasi lucruri?Intram in conflict de munca cu actualu ladministrator,putem fi chemati in judecata?Va rog sa ma ajutati sa procedam corect,mai ales ca acest administrator pe care il avem,este foarte eficient,insa sunt cateva persoane care pur si simplu nu-l mai doresc cu aceasta remuneratie,iar domnul nu doreste sa presteze pe un salariu mai mic,la un program de 4 ore/zi.De altfel,eu am mai spus despre dumnealui si cu alt prilej ca di punct de vedere profesional,nu are nimeni ce-i reprosa,insa...Va multumesc!#-o
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 20:53, 9 Februarie 2017
Va rog sa precizati:
- cate ore / zi este scris in contractul sau de munca?
- ce salariu brut are pana in prezent?
In CIM are 8h/zi cu un salariu brut de 1250,00 lei.
Si lucreaza 8 h / zi?

Puteti sa-i micsorati timpul de munca printr-un act aditional la contract, pastrati acelasi salariu si operati aceasta modificare si in Revisal cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare a acesei modificari.
Trebuie sa luati in calcul ca dvs.in calitate de presedinte veti semna acel contract cu firma de administrare si veti fi cel care raspunde, comparati costurile firmei de administrare, ce presteaza pentru aceasta suma comparativ cu administratorul.Se stie ca fiecare actioneaza sa-i fie lui bine, si aici ma refer la proprietarii care pentru 2 lei in plus la intretinere vor renuntarea la administrator, consecintele le veti suporta toti dar dvs.veti fi cel raspunzator.
Tocmai aici e problema:salariul,nu orele de program!Intrebarea mea era de fapt,alta.Daca se poate si daca e legal sa concediezi acest administrator si sa faci un contract de administrare cu o firma de profil.Va rog,daca se poate,oferiti-mi un raspuns!:">
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Pyppo, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitatea functionarii administratorului si a cenzorului cu contract de prestari servicii. floyd floyd Buna seara tuturor celor de la Avocatnet.ro. Anul trecut la Ad.Gen. a Asoc.de Propr. a condominiului in care detin o proprietate, a fost ales un alt Com.Exec. ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii incheiat de administrator danielharaga danielharaga Buna ziua, Ajutati-ma ,va rog , cu un raspuns .... Este vreo problema daca administratorul asociatiei de proprietari a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)