avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT !! Mosteniri, drept de prorietate, acte... CASA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT !! Mosteniri, drept de prorietate, acte... CASA + PAMANT

Buna ziua. Am si eu o mare problema si caut raspuns urgent la cateva intrebari importante. Rog ptr. cateva sfaturi.Multumesc Anticipat!

Am o bunica de 85 de ani care momentan sta la mine si am grija de ea, am luato de cativa ani de la tara iar acolo a ramas o casa si ceva pamant dat in arenda. Acum stiuatia o cere si vreau sa le vand, locul de casa ( casa este in paragina) si pamantul. Problema este ca a locuit in acel sat inca de cand sa casatorit , in casa parinteasca a sotului ei adica a bunicului,el fiind decedat de 35 de ani si bunica NU ARE ACTE PE CASA. dar a platit impozitul si toate cele la zi !
AM inteles ca sa dat o noua lege ,,sau ceva de genul si pana in 40.000 ron nu se plateste taxa de vanzare cumparare.
Pe pamant are titlu de proprietate . NU stiu daca mai trebuie si altceva pentru vanzarea lui....
IAR PE CASA - nu are nici un act. dar dupa cum am spus 30-40 de ani a locuit singura acolo.

INTREBARE : Ce acte imi trebuie pentru CASA si PAMANT sa le pot vinde??
SI este adevarata legea aceea cu pana in 40.000 de roni nu se mai plateste taxa de vanzare cumparare?
VA Multumesc !!

Alte discuții în legătură

Arenda, datorii si un strop de nebunie gheorghe3151543 gheorghe3151543 Buna ziua, Am urmatoarea problema si as dori indrumari pentru cum ar trebui sa procedez pentru a salva pamantul si casa parinteasca. Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate anaung anaung bunica mea a locuit pana in 1976 intr-un catun din marginea satului in care locuieeste acum. In 1976, primaria de la acea data a decis sa desfiinteze acel ... (vezi toată discuția)
Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)