avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intentia de judecata pentru penalizari neplatite la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intentia de judecata pentru penalizari neplatite la intretinere

Buna ziua,
Am un apartament in Bucuresti, nelocuit.
Am avut restanta la intretinere ( din cauza fostului administrator ) pe care am achitat-o, dar nu am achitat penalizarile ce sunt in jur de 2000 ron.
Asociata de proprietari m-au amenintat ca ma vor da in judecata daca nu voi achita in curand penalizarile.
Este legal sa fiu data in judecat pentru penalizari? intentionez sa le platesc, dar momentan nu pot, nu locuiesc in Romania, sunt insarcinata cu risc, deci doar tratamentul lunar ma costa in jur de 1000euro si chiar nu imi permit in momentul de fata sa platesc si aceste penalizari.
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:18, 25 Februarie 2017
daca perceperea penalitatilor este prevazuta in actele asociatiei, atunci sunteti obligata sa le platiti.
Nu puteti da vina ca administratorul este de vina pt. ele, nu are cum, el este obligat sa afiseze lista de intretinere, mai departe este de datoria dvs. sa faceti plata si el sa va elibereze chitanta.
Sfatul meu este, explicatii presedintelui situatia dvs. si rugati-l sa incheiati o conventie cu asociatia si ca veti platii intr-un nr. de rate convenit impreuna si la termene convenite.
Totul se rezolva cu buna credinta.
Succes cu sarcina,
Buna ziua, Va multumesc pentru raspuns.Nici nu spun ca el/ ei ar fi de vina.nDoar ca vorba asta prin vecini : "Spune-i vecinei ca daca nu plateste, o dau in judecata . " nu mi se pare profesional, si de aceea intreb daca este legal sa fiu data in judecata pentru neplata penalizari .Eu plati fac lunare, debitul este la zi, dar se poate cere o constatare a prescriptiei penalitatilor de intarziere si evident, anularea lor, cele mai vechi de 3 ani?
Va multumesc anticipat.
daca perceperea penalitatilor este prevazuta in actele asociatiei, atunci sunteti obligata sa le platiti si puteti fi data in judecata ele au acelasi regim ca si o restanta.
Ele s-au acumulat pt ca la un moment dat nu ati mai platit intretinerea, aceea parte care va revenea dvs. a fost suportata de altcineva (asociate).
Daca au depasit trei ani eventual ati putea uza de prescriptie dar numai in instanta.
Daca asociatia doreste poate sa va inscrie privilegiul imobiliar in Cartea funciara si care va fi opozabil celolalti creditori de la data indeplinirii formalitatilor de publicitate imobiliara.
Asta inseamna ca daca o sa doriti vreodata sa instrainati, nu o sa puteti pana nu veti platii datoria catre asociatie.
Cel mai bine incercati sa rezolvati amiabil.

Pai vedeti cum se pune intrebarea?
Nu este profesionist sa incerci o varianta amiabila (vorbesti cu vecina...), dvs. in continuare nu achitati, timpul trece si as. prop. trebuie sa faca ceva, altfel s-ar putea sa nu va mai poata actiona in instanta, pentru ca la un moment dat, debitorul vine si zice: ...dar se poate cere o constatare a prescriptiei penalitatilor de intarziere si evident, anularea lor, cele mai vechi de 3 ani? Stiti cine este de vina si cine va plati debitul in final?
Acum va intreb, pe-acolo, prin strainatate, nu se procedeaza la fel? Ce fel de profesionisti asteptati?
Frumos v-a sfatuit @brosservictor :
Sfatul meu este, explicatii presedintelui situatia dvs. si rugati-l sa incheiati o conventie cu asociatia si ca veti platii intr-un nr. de rate convenit impreuna si la termene convenite.
Totul se rezolva cu buna credinta.

Faza este ca si dvs. aveti probleme, dar nu-i luati de prosti pe cei de la asociatie...
Va zic si eu succes cu sarcina!
@ Adam Grecu,
Stimate domn,
Nici nu intentionez de a lua pe cineva de prost.
Dar... eu sa permit sa fiu luata, nu?
Vi se pare normal sau fii plecat din tara 8 luni si cand te intorci sa ti se zica : Aaa am uitat sa te scot de la intretinere, si nu pot sa iti fac recalculare. Deci si penalitatile acelea sunt inexistente avand in vedere ca nimeni nu locuieste acolo. Sau sa te rogi sa iti repare parte comunala ( problema grava cu un perete ) mai mult de 10 ani de zile si sa ti se zica...nu avem bani, plateste tu si te despagubesc lunar???? Sau teava comunala sparta, in toaleta si tot dezastrul si plata muncitorilor sa fie sustinuta de mine???
2000 de lei nu este o suma imensa, o voi plati, evident nu in momentul de fata pentru ca nu imi permit. Dar sunt alte persoane cu mult mai mult...Tocmai de aceea am intrebat, ce am intrebat.
Si inca un lucru Dl Grecu.... Este normal pentru 0 persoane sa vina intretinerea 175 ron?!?! vorbim de iarna, unde doar tevile ce trec prin apartament incalzesc locuinta, in rest...consum 0.
Si app de strainatate... in blocurile unde am locuit nu exista asa ceva gen asociatie de proprietari sau administratori. In chirie ti se adauga gunoiul si curatenia. Pentru restul iti vin facturi.
O seara placuta.

Alte discuții în legătură

Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)
Este in vigoare legea 175 sau nu ? redialboss redialboss conform legii 175 : (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere elena_zeca elena_zeca Noi am fost restantierui cu suma de 10.000,00 lei la intretinere ,am fost dati in judecata ,nu sa mers pana capat cu judecat deoarece am achitat intre timp ... (vezi toată discuția)