avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitati functii sindicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitati functii sindicale

Buna ziua!
Va supun atentiei o situatie care necesita o experienta mai mare in domeniul Dreptului Muncii
La un angajator au fost constituite legal 5 organizatii sindicale, care au decis sa formeze o federatie

In conformitate cu lg.62 /2011 republicata se prevede ca la art. 3 alin. 4 ca o persoana poate face parte in acelasi timp doar dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator.

in cazul mentionat mai sus, federatia sindicala, care in conformitate cu art. 1 - u) este o organizatie sindicala incalca sau nu articolul 3 alin. 4 avand in vedere ca membrii federatiei sunt la acelasi anagjator?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca nu au trecut 4 ani de la obtinerea reprezentativitatii sindicatului pe legea 130/1996, trebiue sa obtinem in instanta o noua ... (vezi toată discuția)
Apartenenta la un singur sindicat doru1971 doru1971 Buna ziua! In conformitate cu art. 8 din Lg. 62 / 2011 republicata, in functia de conducere a unui sindicat poate fi aleasa o persoana care nu face parte din ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat flatron flatron in societatea noastra expira contractul colectiv de munca pe unitate. avem 2 sindicate, aproximativ egale ca numar de membri, dar nici unul jumatate plus unu ... (vezi toată discuția)