avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzul administratorului in Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzul administratorului in Asociatia de proprietari

Administratorul functioneaza de peste 40 ani ca "sef de bloc" nerespectand legea (adica nu se subordoneaza unui presedinte de bloc, ci el angajeaza si da afara dupa bunul plac diverse persoane din bloc pe post de presedinte, fara a exista AG sau instiintari de vreun fel). A pus lacat la subsol si daca exista o avarie, trebuie sa te rogi de ea sa-ti dea voie sa opresti apa pentru a o remedia. Uscatoria este folosita in interes propriu
Cheie pentru iesirea din spatele blocului au doar anumite persoane agreate de ea. Foloseste stampila asociatiei pe biletele de somatie gen: "dati citirea repartitoarelor" pe care le lipeste cu scoci de usa apartamentului, desi exista cutii postale si avizier. Nu raspunde solicitarilor de a arata cum a luat hotarari pentru contractarea diferitelor firme, nu prezinta activul si pasivul, nu are PVuri ale comitetului executiv, practic incaseaza doar banii proprietarilor si-i administreaza dupa bunul plac, fara a da socoteala nimanui pentru asta, iar daca este intrebata, se eschiveaza incepand sa tipe in legatura cu alte situatii. Am solicitat controlul primariei si i s-a dat termen de 60 zile pentru inlocuirea din functie. Precizez ca este bloc cu 4 etaje, 2 scari, 20 apartamente si nimeni nu se implica, pentru ca d-na administrator merge la usa fiecaruia si povesteste ce crede de cuvinta... in continuare isi vede de treaba, am actionat in judecata Asociatia cu "dreptul de a face" dar se pare ca nu sunt sanse nici asa sa o demitem din functie. Ne rade in nas si ne spune ca merge cu taxiul pe banii nostrii. Exista o alta metoda sau vreo alta lege prin care sa eliminam un astfel de administrator abuziv?
Multumesc, cu respect, Mihalcea Andra
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:03, 11 Martie 2017
Pai blocul ala este sat fara caini din ce ati descris.
Administratorul este atestat de primarie? Daca nu este aveti motive sa fie concediat.
Proprietarii sunt in varsta, din ce motiv nu se implica in stoparea abuzurilor administratorului?
Contractele nu le face administratorul ci presedintele si cei din comitet.
Administratorul este angajatul asociatiei, nu angajeaza el personal.
In prezent exista presedinte, comitet? Din ce motive nu reusesc sa o potoleasca pe cucoana?
Cei din primarie au fost in control sau au dat doar dispozitii din birou?
Intrati in audienta la primar sa ii trimita pe cei din serv de relatii cu asoc de proprietari sa gestioneze situatia pana la schimbarea administratorului.
Incercati sa va asociati macar 3-4 proprietari, sa fiti mai tari.. Nu va lasati! La un bloc vecin, l-au prins cu "ocaua mica" pe administrator, dupa peste 20 de ani!.. L-au dat in judecata si l-au demis, iar acum se judeca pentru ca au "disparut banii" din fondul de rulment!..
La pasajul unde spuneti ca ait dat Asociatia in judecata, cred ca este vorba de "Obligatia de a face"..
Incercati si dvs sa adunati cat mai multe probe fizice/materiale si sa si inregistrati audio, cu telefonul sau un reportofon, convorbirile cu ea!.. Vedeti un raspuns anterior de al meu..
Nu se poate sa lasati asa ceva sa continue! Daca puteti, apelati si la vreo televiziune locala!
Acest gen de oameni sunt foarte periculosi, au mentalitatea comunista adanc inradacinata in ei, si de obicei, au si complici, caci nu pot face asa ceva doar ei singuri!
Insistati si la Primarie, scrieti sau mergeti in audienta si la Primar, si insistati sa i se faca control financiar la sange, fara nici un pardon!
Este foarte mult si nu vad justificarea celor 60 de zile "acordate" de Primarie!
Reveniti cu o hartie si cereti explicatii detaliate, cu indicarea articolului, literei si aliniatului in baza carora au acordat cele 60 de zile!
Retineti ca puteti actiona si Primaria in instanta, pentru atitudine prea ingaduitoare sau chiar poate si "favorizarea faptuitorului" !!..
Insistati sa va prezinte acte si justificari!..
Trebuie sa aveti si cenzor, sau comisie de cenzori! Aia ce fac ?!
Nu se poate sa tolerati si ea sa va rada in nas ca merge cu taxiul pe banii vostri!
Toate cheltuielile trebuie sa fie decontate cu bon fiscal sau chitanta, si sa apara pe tabelul de cheltuieli!.. La sfarsit de an, sau la inceput, trebuie sa aiba loc o sedinta de bloc, in care se arata ce s-a facut cu banii si sa se decarce de gestiune, etc..
De asemenea, faceti o plangere si la Politia Economica, unde veti depune o copie xerox sau chiar 2-3, pe care sa vi se dea numar de inregistrare! Daca nu vor, insistati, si argumentati ca aveti nevoie de dovezi pentru Instanta de judecata!
Trebuie sa va dea numar, si nu mergeti niciodata singuri la oficialitati!
Nu administratorul angajeaza si face si drege, ci Comitetul executiv, compus din Presedinte, care raspunde Legal de toate cele ce se intampla acolo, administrator si cenzor!
Cereti explicatii si in scris, prin posta, cu scrisoare recomandata si cu confirmare de primire!
Nu cedati sub nici o forma! Aveti dreptatea de partea voastra!
Noi abia am scapat de un astfel de specimen, care, fatidic, era un fost cizmar, pensionar, exact ca si ciuruitul neamului!
@stresata
Pentru aspectele privind angajarea si demiterea dupa bunul plac,restructionare acces subsol,sesizati serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Daca mai multi locatari sunt stressati de activitatea si comportamentul administratorului,
asumati-va responsabilitatea ,convocati 20% dintre locatari adunare generala ,supuneti discutiei problemele cu care va confruntati,alegeti presedinte si comitet executiv care detin competenta sa angajeze administrator atestat
Este mult mai eficient si mai rapid sa solutionati la nivelul asociatiei,al imobilului de cat sa asteptati solutionarea de la instanta care poate dispune hotarare si dupa 1-2 ani
Bravo, domnule ! Ați dat sfaturile cel mai bune pentru a termina cu acești falși administratori care se cred stăpânii lumii, cu toate că n-au fost angajați sau aleși de proprietarii care-l și plătesc.
Scrieți la Primărie să se aplice Legea 230/2007, în special art. 54, 55 și 56, deoarece e o obligație a Primăriei să facă un control real acolo !
Nu sunt de vină administratorii reclamați, ci autoritățile Locale ! Cel puțin la Iași, Craiova, Galați, etc., primăriile aplică legea, dar în alte orașe, nu !
LEGEA E UNA PENTRU TOȚI !
din pacate aveti dreptate si singurul caine este acest administrator. In decursul zecilor de ani au fost si alti proprietari nemultumiti, dar nu au reusit sa o schimbe. Are atestat de la primarie. Intr-adevar acum blocul are 70℅ batrani peste 60 ani (care mi-au spus clar ca daca asa a fost pana acum, putem sa mergem mai departe asa si nu au de gand sa se implice) si 30℅ tineri proaspat mutati pe care nu-i intereseaza. Se pare ca sunt singura deranjata ca sunt "furata". Primaria a efectuat controlul si in urma lui a solicitat demiterea, dar doamna administrator a ascuns acest lucru spunand ca totul este in regula si eu sunt singura nebuna. Am apelat si la Fisc, unde mi s-a spus ca daca nu fura banii Statului nu se pot implica. La politie deja are 2 dosare pentru hartuirea mea si pentru abuz in serviciu (din 2014 si inca nu este data o rezolutie). Am incercat chiar sa convoc si o AG pentru demiterea ei, dar a mers pe la locatari si nimeni nu s-a prezentat ( inafara de ea cu prietena ei numita presedinte), spunand ca adunarea nu este statutara. Cenzorii sunt doar 2 foarte batrani si semneaza in necunostinta de cauza ce le da ea. Din nefericire nu am timpul necesar zi de zi sa informez fiecare locatar, pentru ca am un copil de 2 ani si serviciu :( De la primarie mi-au spus ca ei nu mai pot face nimic si ca doar in instanta pot rezolva ceva. Avocatul mi-a spus ca daca am platit la zi intretinerea, inseamna ca am fost de acord cu tot si ca nu pot cere o expertiza contabila pentru ce a fost inainte de a nu mai plati intretinerea ( adica doar cateva luni in care ea s-a "luminat" si a scazut brusc toate cotele de intretinere. Chiar ma dispera neputinta de a putea demonstra ceea ce se intampla.
Din 2014 am tot trimis sesizari recomandate cu confirmare Presedintelui (pe care l-a schimbat de vreo 3 ori pana acum, iar acum cica "nu mai avem nici unul") si s-au intors pe motivul "refuza primirea". Se fac 4 ani de cand ma lupt cu "morile de vant" si am obosit sa nu am nici o sansa.

Asta imi doresc si eu, dar pana acum la 4 incercari de adunari nu s-a prezentat nici un alt locatar in afara de d-na administrator si prietena ei, care radeau si-mi spuneau ca ele conduc blocul...

din nefericire inregistrarile audio nu se iau in considerare in instanta... am si de-astea :((

Va multumesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsuri. Deja cunosc legea atat de bine incat as putea sa ma fac avocat, Din pacate nu am aliati. Sunt singura "nebuna" nesupusa in acest bloc. Voi juca ultima carte incercand sa reiau toate etapele (poate mi-a scapat ceva). Peste tot mi s-a spus ca daca nu ne adunam minim 3 proprietari, nu am sanse. Mai incerc o data si ma dau batuta ca deja de 4 ani mi se pare o lupta inutila. Toate bune, tuturor si sa n-aveti parte de asa oameni.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)
Mandatarea presedintelui Cristian_1011 Cristian_1011 Buna ziua , Am si eu o intrebare in legatura cu articolul 27 litera d) \"mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! As dori ,daca puteti sa ma ajutati,sa aflu care sunt pasii de urmat pentru demiterea unui administrator de la o asociatie de proprietari.Exista ... (vezi toată discuția)