avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum recuperez banii de la administrator in urma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament

Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de bani pe luna pentru a contoriza gazele. Nu s a rezolvat nimic in aceasta privinta si s au strans peste 3 000 RON de a lungul timpului de fiecare apartament. Precizez ca aceasta suma nu are legatura nici cu fondul de reparatii si nici cu fondul de rulment, este pur si simplu o suma adaugata la acestea. Acum intentionam sa vindem apartamentul si cand l am intrebat pe administrator cum procedam ne a spus ca nu mai recuperam nimic!!! In afara fondului de rulment. Ne a mai zis ca e dator noul proprietar sa ne despagubeasca!!! Noua nu ni se pare normal sa i lasam dumnealui niste bani cu care nu a facut nimic in bloc si nici atat sa ii cerem banii noului proprietar! Unde este adevarul si la cine trebuie sa apelam in caz ca nu ne intelegem cu dansul? Multumim
adivij77 a scris:


aceasta suma nu are legatura nici cu fondul de reparatii si nici cu fondul de rulment, este pur si simplu o suma adaugata la acestea.



Daca depozitul creat pentru instalare gaze nu are legatura cu fondurile ,cum explicati ca este "o suma adaugata la acestea "?
Are o importanta semnificativa in ce fond sunt depozitate sumele,deoarece,conform dispozitii in vigoare fondul de rulment se poate restitui proprietarului la cerere,in anumite conditii,pe cand fondul de reparatii nu se restituie
trebuie sa cunoasteti ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Clarificati problema direct cu presedintele de asociatie
Succes !

Multumesc
Se pare ca acest fond a fost creat pt. a marii si imbunatatii gradul de confort al Imobilului se poate asimila ca si un fond de reparare. Acest fond nu se restituie, dvs trebuie sa intrebati cand se va face aceea lucrare si de ce nu se face. Daca nu se mai face trebuie convocata o AG unde trebuie hotarat ce se va face cu acei bani.
Numai fondul de rulment se restituie dupa ce noul proprietar depune in casieria asociatiei fondul lui de rulment.
Intrebati presedintele daca suma respectiva este evidentiata separat ptr contorizarea gazelor.
Adaugati suma la pretul de vanzare si il informati pe cumparator despre aceasta contributie ptr a fi in cunostinta de cauza daca i se vor mai solicita alti bani ptr contorizare.

Cum-necum, "niste bani" nu pot sta pur si simplu agatati undeva in gestiunea as. prop. fara sa stie cineva de acestia.Probabil ca suma respectiva figureaza undeva ca si un fond de reparatii, necheltuit deocamdata, dar repet, suma poate fi regasita undeva.
Sunt de acord cu @cyan. Discutati cu presedintele, vedeti care este stadiul problemei cu separarea de masura a gazelor. Pentru suma achitata de catre dvs. ar fi fost bine sa mai detineti si ceva dovezi (chitante) pe care sa le predati cumparatorului ca sa figureze ca si suma predata asociatiei pentru lucrarea respectiva, in schimb dvs. mariti pretul apartamentului cu aceasta suma (desigur, o suma nesemnificativa, dar asta e...). Faza este ca asociatia sa nu-i pretinda noului proprietar inca o data aceeasi suma - probabil ca si la acest lucru v-ati gandit...
Succes!

Alte discuții în legătură

Recuperate avans fond fatetare bloc prezent prezent Buna ziua! De 1 an de zile, luna de luna, la intretinere se percep urmatoarele 2 fonduri: fond de reparatii (care se mentine la aceeasi suma de 27 lei/luna) ... (vezi toată discuția)
Restituire bani anvelopare marilena3 marilena3 Buna ziua. Vreme de cativa ani, am locuit (ca proprietar) intr-un bloc cu 10 etaje. La un moment dat s-a hotarat sa se anvelopeze blocul (fiind construit in ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)