avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Discutii juridice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Discutii juridice

DL.118/1990 actualizat prin Legea nr.69/2015,prevede unele facilitati care se acorda persoanelor care pe criterii politice au fost obligati sa-si paraseasca domiciliul si sa se mute in alte localitati.Concret:In urma incheierii Dictatului de la Viena din aug.1940,zona de NV a Transilvaniei a fost cedata Ungariei.Pe cale de consecinta ,parintii mei care au locuit in aceste zone (jud.Salaj si Maramures)s-au mutat in alta localitate ramasa sub administratie romaneasca(in Morenu,jud.Dambovita),unde au si decedat in anii 1985,2000.Intrebare:Eu sunt nascut in Moreni pe 22 aug.1945,actual pensionar.Daca parintii mei au fost stramutati asa cum am relatat,eu pot beneficia de indemnizatie la pensie?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legea 118/1990 cu actualizarile ulterioare crisanvasile crisanvasile Buna ziua, Parintii mei au fost stramutati in anul 1939-1940 din cauza ca actualele judete Salaj si Maramures au fost trecute sub Imperiul Ungar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legea 130/2020 aurelianchicheanu aurelianchicheanu Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)