avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vreau să închid PFA cu stoc. Care este procedura?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vreau să închid PFA cu stoc. Care este procedura?

Salutare,

Am PFA cu cod 4791, am luat marfă en gross cu un preț, am personalizat-o (asta m-a mai costat ceva), am cumpărat cutii de carton pentru ambalare individuală spre vânzare en detail pe internet.

1) Vreau să închid PFA-ul, cum fac să treacă stocul în proprietatea mea (persoană fizică)? Trebuie să mi-l vând de pe PFA pe PF, cu factură și cu transfer bancar? Sau e destul să trec valoarea stocului ca venit brut în D200? Întreb dacă e obligatorie factura către mine, pentru că mi-a expirat contul la programul de facturare online, și n-aș mai prelungi iar pe un an, pentru o singură factură, dacă nu e obligatorie.

2) La ce valoare trec stocul în D200? La valoarea la care am cumpărat produsele en gross, e destul? Sau iau în calcul și personalizarea și cutiile? Cutiile nici nu le mai am, erau neformate, am avut o inundație care mi le-a muiat și le-am aruncat.

3) Zilele trecute am depus D200 și D220, acum aștept decizia de impunere. Când vreau să închid, depun iar D200 sau aștept până la anul următor, la următoarea depunere?

Mersi frumos pentru sfaturi, sunteți de mare ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AndreiDuta , utilizator 19:51, 26 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cu factura vi le vindeti catre dumneavoastra la valoarea de achizitie.
Ce ati depus a fost d200 pentru anul trecut si d220 pentru tot anul acesta. In momentul in care veti dori sa inchideti definitiv pfa-ul sa aveti platite impozitul si contributiile la zi, mergeti la registrul comertului cu actele in original de la infiintare pfa si o sa va dea dupa cateva zile decizia de radiere. Cu o copie dupa ea si d220 pentru a va modifica perioada de activitate pe 2017 si d200 pentru 2017.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Deci e obligatoriu cu factură, ok.
Și mi le vând la valoarea de achiziție, deci inclusiv cu personalizare și cutii?
Fac și transferul banilor efectiv prin cont, sau e destul să existe factura?
Nu este necesar nici un program special pentru a emite o factura. Se poate face si intr-un program gen Excel sau Word, iar modele se gasesc destule pe net.
Nu stiu daca e exact ce-ti trebuie, insa uite aici un exemplu: [ link extern ]

Sunt programe de facturare gratuite pe internet. Chiar eu am pus unul (am sa-ti scru adresa pe privat).
Mulțumesc pentru informații! Și pentru link!

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala nou infiintata niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am o intreprindere indiv infiintata acum si vreau sa fiu sigura ca nu gresesc. Va fi neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
declaratia 220 privind venitul estimat si decizie de impunere Utilizator_2017 Utilizator_2017 Am deschis in anul 2012 un PFA unde pana acum nu am avut nici o activitate. Am depus declaratiile 200 si 220 in fiecare an la ghiseu, dar anul acesta am trimis ... (vezi toată discuția)