avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie de protectie la incendiu de la ISU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie de protectie la incendiu de la ISU

Buna ziua, in cazul unui apartament cu 4 camere, de 90 mp, este nevoie de obtinerea autorizatiei de protectie la incendiu sau in urma hotararii de guvern de anul trecut si in baza ordinului de ministru si metodologiilor nu este nevoie de aceasta autorizatie? Mentionez ca apartamentul este inscris in cartea funciara ca spatiu comercial, si are intrare din strada. Modificarile au fost efectuate cu autorizatie de construire in 2014.multumesc
Cel mai recent răspuns: big_savu , utilizator 22:57, 16 Martie 2017
Autorizatia de incendiu se emite pentru intreaga locatie si pentru sediul de care amintiti in contextul apartenentei la locatia respectiva. Se au in vedere caile de comunicatii, utilitatile comune (in special apa rece si gaze), centralele de incalzire, de bloc, materialele de constructie, localizarea instalatiei si a agentilor de stingere incendiu, etc.
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data avizul ISU pentru spatiul respectiv.
mesajul de pana acum nu raspunde intrebarii, una este avizul si una este autorizatia de securitate la incendiu. Avizul a fost obtinut in vederea obtinerii autorizatiei de construire. intrebarea este daca acum trebuie obtinuta si autorizatia de securitatea la incendiu sau nu. Hotararea de guvern 571/2016 ne-ar incadra la un singur articol:

"a) comerţ, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 600 mp, sau dacă spaţiul este amenajat în
clădiri de locuit colective, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 200 mp;"

am inteles ca aria desfasurata inseamna suma suprafetelor nivelelor blocului dar o firma specializata pe obtinerea acestei autorizatii de securitate la incendiu mi-a spus ca nu este necesar pentru spatiul nostru.

Poate cineva sa imi clarifice aceasta situatie?
Nu ati citit cu atentie inceputul mesajului meu, doar sfarsitul. Avizul este primul pas spre intrare in legalitate si o data cu avizul, primiti si indicatia de a solicita autorizatia ISU pentru functionare.
Va puteti incadra la articolul indicat de dvs., iar inspectorul va avea in vedere si aspectele mentionate in mesajul meu anterior.
Daca ati primit deja un aviz ISU pentru constructie/ modernizare, nu in urma unei verificari la fata locului a inspectorului ISU si nu exista mentiuni de solicitare autorizatie ISU pentru functionare, este bine sa cereti autorizatie de functionare.
Autorizatie de securitate la incendiu am nevoie sau nu? Cea de functionare era solicitata primariei de obicei. Trebuie sa clarificam despre ce vorbim fiecare ca sa ne intelegem mai bine.
S-au schimbat niste legi de cand am obtinut avizul, de aceea rog o CLARIFICARE daca este cineva in masura. Multumesc

Formulez din nou:

Este sau nu, nevoie de autorizatie de securitate la incendiu emisa de ISU, pentru un apartament aflat la parter de bloc si transformat in spatiu comercial cu intrare din exterior?
Spatiul are 90 mp si o societate specializata pe aceste autorizatii mi-a comunicat ca conform ultimei hotarari de guvern in domeniu ( HG 571/2016 ) precum si ordinului de ministru 129/2016 si mai nu stiu caror metodologii nu este necesara aceasta autorizatie.

Nu am reusit sa ma conving ca intradevar asa este, si am apelat la avocatnet.ro dar primesc raspunsuri care mai mult ma incurca pana acum.

Rog un raspuns documentat la sange. Multumesc

Alte discuții în legătură

Aviz isu casă locuit CarmenD2016 CarmenD2016 Bună ziua! Vă rog frumos să mă îmi spuneți dacă pentru o casă de locuit mai trebuie aviz isu. Încerc să obțin autorizația de construcție și ne ... (vezi toată discuția)
Autorizare isu lamoruz lamoruz Pentru un atelier de mobila nou infiintat, in suprafata de 320 mp, amplasat intr-o cladire cu o suprafata totala de 470 mp, compartimentata, este necesara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu ginitza ginitza Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: fabrica cu domeniu de activitate productie, doreste sa isi deschida un punct de lucru intr-o hala in care isi ... (vezi toată discuția)