avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspunderea functionarului public in urma unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspunderea functionarului public in urma unei sentinte de comunicare a unor informatii publice

Anul trecut am facut o cerere de comunicare a unor informatii publice in baza legii 544/2001 iar autoritatea respectiva a refuzat sa-mi raspunda pe motiv ca informatiile solicitate nu fac obiectul respective legi.

Am dat in judecata institutia respectiva si am castigat atat pe fond cat si la recurs iar acum am o sentinta definitiva prin care ei sunt obligati sa-mi comunice informatiile solicitate.

Avand in vedere ca functionarul insarcinat cu aplicarea legii 544 a refuzat sa-mi comunice respectivele informatii cu toate ca i-am pus in vedere ca interpretarea sa este gresita si pana la urma s-a dovedit ca refuzul sau era nejustificat, as vrea sa stiu daca poate fi atrasa raspunderea disciplinara in cazul sau.

Exista vreo prevedere legala care obliga autoritatea respectiva sa faca o ancheta interna in urma deciziei instantei si sa sesiseze comisia de disciplina in cazul functionarului? Pot solicita eu o astfel de ancheta avand in vedere ca mi-am pierdut un an de zile sa obtin un raspuns pe care ar fi trebuit sa-l obtin in maxim 30 de zile?

Alte discuții în legătură

Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)
Nu am primit raspuns la o petitie marin.nicodim marin.nicodim Am adresat unui minister o petitie in urma cu mai multe luni insa pana acum nu am primit nici un raspuns. Am citit Legea petitiilor si am observat ca termenul ... (vezi toată discuția)