avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la judecata

S-a cerut suspendarea judecarii cauzei pana la solutionarea unui alt dosar.
Instanta a admis cererea si a suspendat dosarul.
Partea adversa vrea sa renunte la judecata, iar intrebarea mea este daca o cerere de renuntare la judecata poate repune cauza pe rol sau este nevoie ca, mai intai, sa fie repusa cauza pe rol, si apoi cererea de renuntare la judecata.
pentru a se renunta la judecata, cauza trebuie sa fie mai intai repusa pe rol.
Partea adversa trebuie sa faca mai intai o cerere de repunere pe rol, apoi urmeaza cererea de renuntare la judecata - instanta urmand sa ramana in pronuntare...B-)
Cauza care este suspendata, chiar daca nu va fi repusa pe rol, dupa un an de ,,lasare in nelucrare" , se va perima oricum.
se poate face cererea de repunere pe rol iar morivul sa-l constituie renuntarea la judecata
Multumesc, imi sunt de ajutor informatiile.
Mai insa o nelamuriere: taxa de timbru se plateste 50% in cazul repunerii pe rol?

Alte discuții în legătură

Renuntare virtual72001 virtual72001 Am un apel suspendat(avocatul nu se mai prezinta si nu-mi mai raspunde la tel) judecatorul nu vrea sa stabileasca o taxa de repunere pe rol.partea parata are ... (vezi toată discuția)
Suspendare - perimare - repunere pe rol? PPPP PPPP Exista un recurs formulat de noi la un proces de pretentii ce s-a aflat in suspendare conf. 155 ind. 1 (neplata tx timbru pt. suma contestata). Dupa cele 6 ... (vezi toată discuția)
Lipsa de comunicare dintre avocat-client the mark the mark Fac parte dintr-un grup implicat intr-un proces,dupa trei infatisari am primit urmatorul verdict.'In baza art.155 ind 1 Cod procedura civila suspenda judecata ... (vezi toată discuția)