avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Închiriem legal un apartament, dar nu vrem să ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Închiriem legal un apartament, dar nu vrem să înregistrăm contractul la ANAF de care aparținem. Se poate înregistra la Fiscul din localitatea în care e imobilul?

Am un apartament proprietate comuna cu sotul si vrem sa-l dam in chirie dar nu vrem sa ne inregistram contractul de inchiriere la Fisc unde avem domiciliul din motive personale. Se poate inregistra la Fisc unde se afla apartamentul? Nu avem probleme cu taxele sau legale dar vrem sa stim daca exista o alta modalitate. Vrem sa fie totul in regula si sa închiriem cat mai repede apartamentul insa acest aspect ne deranjeaza si ne tine pe loc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:36, 4 Aprilie 2017
Regula este ca se inregistreaza unde aveti domiciliul:

CPF:

ART. 31 Domiciliul fiscal în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central

(1) în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin domiciliu fiscal se înțelege:

a) pentru persoanele fizice, adresa unde își au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu;


Doar daca va schimbati domiciliul fiscal altundeva. Dar trebuie sa aveti un drept de folosire al noului spatiu. Dar atunci noul organ fiscal va avea competenta "totala". Deci nu puteti muta doar acel contract de inchiriere.

CPF:

ART. 32 Înregistrarea/modificarea domiciliului fiscal

(1) Domiciliul fiscal definit potrivit art. 31 se înregistrează/modifică la/de organul fiscal central în toate cazurile în care acesta este diferit de domiciliul sau de sediul social prin depunerea de către contribuabil/plătitor a unei cereri de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal, însoțită de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.


ANAF precizeaza ca:

Pentru persoanele fizice cererea de înregistrare a domiciliului fiscal va fi însoţită de următoarele documente:
- copie de pe actul care face dovada titlului în temeiul căruia, potrivit legii, persoana deţine spaţiul destinat domiciliului fiscal (calitatea de proprietar, chiriaş, uzufructuar şi altele asemenea);
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciul fiscal diferit de sediu social amaliab amaliab Buna ziua! Daca vreau sa modific sediul FISCAL al unei firme in sectorul 6 (sediul social ramane in sectorul 3), mai am nevoie de acordul vecinilor de la ... (vezi toată discuția)
Domiciul fiscal diferit de sediu social magika magika Buna ziua, Sunt din Focsani, dar locuiesc in Bucuresti de cativa ani; in continuare am domiciliul in Focsani. Mi-am infiintat un pfa de curand cu sediul ... (vezi toată discuția)
Schimare domiciliu fiscal persoana fizica catinca_ana catinca_ana Sunt o persona fizica care m-am mutat cu domiciliul de la Suceava la Bacau. La Suceava aveam pe rol niste contracte de inchiriere pentru care ultima rata este ... (vezi toată discuția)