avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banca din gradina blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banca din gradina blocului

Buna ziua,
Locuiesc la parterul unui bloc de garsoniere si in fata balconului sunt instalate 3 banci ,la aproximativ 4,5 si respectiv 6 m de balconul meu..De catva timp ,vreo 3 familii de pensionari isi fac "veacul"pe bancile respective,incepand de la 9 dimineata pana la 8-9 seara.Problema e ca rwspectivii pensionari nu folosesc bancile in scopul de a se odihni,ci se angajeaza in discutii interminabile ,iar larma pe care o fac acopera uneori si sunetul televizorului de la mine din casa .I-am rugat sa vorbeasca mai incet si binenteles ca rspunsul a fost "locuim de 30 de ani in bloc,daca nu iti convine ,inchide geamul".
Stiu ca exista o lege a linistii publice care spune ca e interzisa "tulburarea fara drept a linistii publice...prin larma,zgomote.."dar nu as vrea sa incep "razboi" pe planul asta pentru ca ,in primul rand sunt chiriasa in bloc ,in al doilea rand legea e foarte ambiguua si in al treilea rand ,in ideea ca as chema Politia,va fi cuvantul meu impotriva cuvantului lor pentru ca garsonierele de deasupra mea (pana la etajul 5)sunt locuite tot de chiriasi si,in plus , majoritatea nu prea stau pe acasa .
M-am gandit ca o solutie mai buna ar fi mutarea bancilor ceva mai incolo dar pentru asta trebuie facuta o cerere la primarie,gradina fiind domeniu public .Dar nici aici nu prea am vreo o sansa ,pentru ca vreo doi dintre pensionarii respectivi sunt in comitetul executiv al asociatiei de propietari(de altfel ei au angajat si administratorul) iar sansele ca sa obtin semnaturi pe un tabel nominal de la jumatate plus unul propietari ,sunt minime(nu degeaba locuiesc ei in bloc de 30 de ani :)
Asa ca am abordat problema din punct de vedere al legalitatii instalarii bancilor la locul respectiv.Fostul administrator mi-a spus ca bancile au fost aduse de cativa propietari ai blocului,acum vreo 15 ani ,de la actualul Rosal.Am cautat pe internet legi si norme metodologice care sa ma lamureasa in privinta amenajarii spatiilor verzi dar nu am gasit nimic "la obiect".
Poate cineva sa ma lamureasca din ce categorie de constructii fac parte bancile respective si care e baza legala in temeiul careia Primaria a instalat bancile acolo? Si inca ceva:bancile sunt pur si simplu infipte in pamant si nu exista vreo alee amenajata care sa duca la ele.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
karaa, utilizator
Stimata Doamna,
Cu respect ,cred ca cel mai bun lucru ar fi ca aceasta discutie sa o aveti in cadrul organizat al Adunarii Generale a locatarilor sau cu respectivele persoane,personal,tocmai avand in vedere ca sunteti vecini de o lunga perioada de timp.Cred,ca o rezolvare ,pe cale amiabila,nu ar crea tensiuni inutile,Sunt convins ca toti aveti o varsta,iar la aceasta varsta ,luand in seama si uzura vietii,dar si problemele actuale deloc usoare pentru toata lumea,apar anumite "hipersensibilitati',care prin discutii interumane pot fi macar atenuate.
Eu,personal nu cred ca poate fi vorba de o tlburare propriu-zisa si evidenta a linistii publice..
Daca sesizati totusi politia,aceasta in masura in care se vor dovedi cele relatate de dvs.ii poate sanctiona contraventional conform Legii nr.61/1991.
Probabil ca sunteti pensionara si nu in ultimul rand va supun ratiunii dvs. urmatoarea situatie posibila, in urma unei eventuale sesiszari.
Amendate respectivele persoane,pensionare,cat de greu le va veni acestora sa plateasca o eventuala amenda ?
Analizati cele inserate mai sus si sunt convins ca veti lua cea mai buna decizie.
Multa sanatate.
Din pacate trebuie sa va contrazic:in primul rand in bloc exista asociatie de propietari ,nu de locatari ,iar eu sunt chiriasa in garsoniera respectiva de vreo 6 ani.In al doilea rand ,tocmai pentru ca nu vreau sa fac rau inutil chemand politia ,caut o alta solutionare a problrmei. In ceea ce priveste discutiile amiabile,au existat dar toate s-au finalizat cu jigniri la adresa mea si a sotului si expresii de genul "suntem aici de 30 de ani si facem ce vrem".Cat despre varsta mea ,am 40 de ani ,dar din cauza unei incapacitati fizice(sper ca nu permanenta) sunt obligata sa stau mai mult acasa .As vrea totusi sa va puneti pentru o secunda in situatia in care sunteti obigat 10 ore pe zi sa ascultati permanent la 4 metri de dv,2 voci pitigaiate si 3 baritonale(una cel putin e de "super-tenor) care debiteaza ineptii de genul"pisica nu naste dom"le,pisica fata" si altele asemenea
Precizez ca in discutiile avute i-am rugat sa mute bancile ceva mai departe ,dar nici nu au vrut sa auda desi gradina e mare ,poti sa joci fotball in ea .
La distanta asta puteti sa-i udati cu apa. Nu e vatamatoare! :) Scuzati-mi gluma pe care v-as ruga sa n-o considerati deplasata. Pur si simplu ma pun in situatia Dv. si nu-mi vine-n minte altceva mai bun, mai ales ca stiu cum se pune problema in aceste situatii. Practic n-ai ce sa le faci pe perioada de caldura, cat pot sta pe banca afara.
Cereti proprietarului apartamentului in care locuiti sa rezolva aceasta problema, in caz contrar, sa va micsoreze chiria , datorita faptului ca sunteti nevoita sa ascultati toata ziua acele persoane debitand cine stie ce. Sau, pur si simplu, daca bancile se pot muta de acolo, chemati niste prieteni intr-o seara si mutati-le ceva mai incolo. Nu cred ca veti fi in vreun fel sanctionata, aveti dreptul la liniste, din cate stiu, ca regula incetatenita in cadrul asociatiilor de locatari, de proprietari, exista un program de liniste si odihna, cuprins intre orele 13-17 si 22-8.Dealtfel si in lege se mentioneaza acest din urma interval orar de liniste.
legally a scris:

Cereti proprietarului apartamentului in care locuiti sa rezolva aceasta problema, in caz contrar, sa va micsoreze chiria , datorita faptului ca sunteti nevoita sa ascultati toata ziua acele persoane debitand cine stie ce. Sau, pur si simplu, daca bancile se pot muta de acolo, chemati niste prieteni intr-o seara si mutati-le ceva mai incolo. Nu cred ca veti fi in vreun fel sanctionata, aveti dreptul la liniste, din cate stiu, ca regula incetatenita in cadrul asociatiilor de locatari, de proprietari, exista un program de liniste si odihna, cuprins intre orele 13-17 si 22-8.Dealtfel si in lege se mentioneaza acest din urma interval orar de liniste.

:D
In legea 61/1991 privind linistea si ordinea publica intervalul orar de respectare a linistii este 22-08, interval pe care respectivii cetateni il respecta din spusele dvs incepand discutiile la ora 9 dimineata si incheiandu-le in jurul orelor 21! oamenii sunt foarte constiinciosi si respecta intocmai legea!
Referitor la acea asa-zisa cutuma cu intervalul 13-17 asta era cand eram eu copil mic si oricum nefiind prevazuta de lege este ca si cum nu ar exista! Varianta cu apa imi pare ca un bumerang ...ar insemna sa va gasiti geamurile pline de oua sau rosii!B-) Nu aruncati paie pe foc! Gasiti calea amiabila de dialog si veti ajunge mai repede la un rezultat pozitiv!
BAFTA!
=D>

Alte discuții în legătură

Mai e permis spalatul balconului ? gev gev O prietena locuieste la parter intr-un bloc de 10 etaje si se plange ca la orele 23-24 un vecin de la etaj isi spala balconul, zgomotul apei cazand pe spatiul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pfeeris pfeeris Buna ziua! Locuiesc la parter si am o problema cu vecina de la etajul 1. Desi are balcon isi intinde rufele in exteriorul acestuia , in dreptul geamului meu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)