avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Problema cu onorariul avocatului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Problema cu onorariul avocatului

Buna ziua am si eu o problema sunt in proces de divort cu sotul meu avem doi copii minori cererea de divort a fost introdusa de el eu nefiind anuntata am introdus si eu dna avocat care mi-a redactat cererea si cu care am vb. mi-a spus ca nu are nimic ca ai depus el cererea sa merg ami departe si cu cererea mea ca se vor comasa in instanta intrebarea este eu am platit onorariu pt crerea mea acum dansa imi cerere sa platesc onorariul pentru dosarul introdus de el este normal ca mie nu mi se pare in regula am platit onrariul c-am pt acelasi proces,
acum cand se apropie data pt proces mi se spune ca trebuie sa platesc alti bani pt a introduce interogatoriul lui, se cere si pt asta bani ca nu sunt de loc putini 450 ron pt ce asta chiar nu inteleg eu cred si am impresia ca sunt putin stoarsa de bani eu nu am venit am adus acte care dovedesc iar mie mi se cere mereu bani nu am avut nici o infatisare pana acum si eu pkatesc mereu.
mai am o intrebare odata cu cererea de divort introdusa de mine eu am facut si cerere de abandon de familie cerere care a trebuit introdusa la parchet nu am primit nimic pana acum cand am intrebat-o pe dna avocat mi -a spus ca ca nu am primit nimic din cauza ca nu se pot judeca doua procese odata cel de divort si cel de abandon pt abandon am introdus ca sa recuperez pensia alimentara pe lunile in care elnu a dat nimic la copii va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati si pe mine ca eu chiar am ajuns la capatul puterilor in ceea ce priveste si bani care mi se cer c-am degeaba si tot ce se intampla
Va multumesc di suflet si astept raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: Nikolas 2013 , utilizator 20:13, 19 Aprilie 2017
Buna ziua, Da, din pacate avem si situatii de acest fel. Mi se pare sau cel putin asa imi da impresia, ca avocata dvs. s-a pus de acord cu avocatul sotului sau incearca sa va reprezinte pe amandoi. Schimbati urgent avocatul si asigurati-va ca acestia nu se cunosc intre ei.Onorariul trebuia negociat de la inceput "ca la piata"! Imi ceri atatia bani si imi dai in schimb ce ? Nu este normal sa platiti si partea adversa si toate actele si actiunile de procedura separat. In general, cu toate actele si procedurile, un proces de divort nu ar trebui sa depaseasca 2000 lei ( provincie) si 3000 lei (capitala). Insa totul trebuie discutat si negociat bilateral profitabil !

Ps. daca colegii sunt de alta parere ii rog sa intervina.
Dacă nu aveţi venituri suficiente, trebuie să cereţi avocat din oficiu. Nu am înţeles ce aţi plătit d-nei avocat, poate aţi plătit numai redactarea cererii de chemare în judecată.După ce primiţi întâmpinarea sţului, trebuie redactat răspunsul la întâmpinare, apoi, reprezentarea în faţa instanţei. Pse pot face contracte pentru întregul proces sau doar pentru anumite etape.
Pentru recuperarea pensiei alimentare, trebuie solicitat executorul judecătoresc, ca să pună în aplicare hotărârea.Dacă omul nu are serviciu şi bunuri pe numele lui, nu aveţi ce recupera.
Pentru abandon, se face plângere la Poliţie sau parchet, dar cu asta, nu recuperaţi banii.
Procesul de divorţ nu are legătură cu executarea silită a restanţelor şi nici cu plângerea penală pentru abandon.
catre dna avocat am platit onorariul de 1500 ron pt acte divort introduse de mine 600 onorariul pentru divort introdus de el 250 intampinare la procesul lui 250 redactare cerere divort 250redactare cerere abandon plus alte taxe pt lipsa acte la cererea depusa de mine c-am astea ar fi .
Nu aveţi de ce plăti onorariul plătit de el, de ce nu aţi întrebat înainte să plătiţi?Este normal ca dosarele să se comaseze, dar fiecare îşi plăteşte propriul avocat.Numai la finalizarea procesului, cel care pierde trebuie să plătească cheltuieli de judecată părţii câştigătoare, şi atunci numai dacă instanţa hotăreşte.
am intrebat si mi sa raspuns ca sunt ouă dosare cu nr diferite si daca vreau sa ma reprezinte av si la cererea lui trebuie sa plătesc alt onorariu

Alte discuții în legătură

Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)
Avocat lipsit de interes și respect pt client Anonima90 Anonima90 Buna ziua! In urma cu 5 luni am angajat un avocat pt intentarea divorțului,acesta a făcut demersurile pt înaintarea divorțului,i-am achitat onorariul și ... (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.e posibil ca un avocat sa nu se prezinte la primul termen.pt ca oricum e amanat din oficiu?asa a zis av.la un alt proces nu s-a prezentat la nici un ... (vezi toată discuția)