avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie

parintele care plateste pensia poate depune pensia intr-un cont pe numele copilului dar celalalt parinte sa nu aiba acces la ea?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:13, 18 Septembrie 2009
Pensia este de intretinere.
Sa presupunem ca varsta copilului este de 3 ani. Cum credeti ca acest copil poate sa-si scoata banii din cont si sa-i foloseasca la intretinerea sa?
Da, exista produse bancare, conturi in care titular este minorul, iar acces sa aiba un singur parinte. V-as spune si banca dar cred ca nu pot face reclama. E una romaneasca, dintre cele mai vechi, :)

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Poate nu pricep eu la ora asta. :D
Da, se poate face un cont pe numele copilului, urmand ca el sa ridice banii cand implineste 18 ani (sa zicem). Dar asta nu mai este pensie de intretinere.
Copilul are nevoie de intretinere lunara. Adica de bani efectiv.
Chiar nu vad utilitatea contului.
Practic ar echivala cu neplata pensiei...
Care are efecte inclusiv in domeniul dreptului penal...
Pensia de intretinere este o prestatie pentru minor si in folosul imediat al acestuia.
Pensia de intretinere trebuie folosita, conform legii ,pentru cresterea si intretinerea copilului minor
In momentul in care ati proceda astfel cum ar fi ajutat minorul pana la varsta de 18 ani.Cu tot respectul,minorul nu se poate hrani cu un cont sau cu un card bancar.Observatia lui JH este mai mult decat pertinenta.

Alte discuții în legătură

Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. sunt bănci care oferă această posibilitate? ContSters332562 ContSters332562 Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. ... (vezi toată discuția)
Alocatie intretinere Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu Alocatia de intretinere acordata minorului asa cum prevede si Codul civil este una personala, datorata minorului, dar ea se vireaza parintelui caruia ia fost ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor liviuclv liviuclv Buna Ziua, In urma divortului platesc pensie de intretinere pentru copilul meu minor in varsta de 17 ani. Conform Conventiei incheiate in urma divortului la ... (vezi toată discuția)