avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa pt angajatii cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa pt angajatii cu timp partial

Tichetele de masa se acorda proportional cu norma in cazul salariatilor incadrati cu timp partial?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:09, 22 Septembrie 2009
Legea privind acordarea tichetelor de masa nu prevede cum se acorda aceste tichete, ramanad la latitudinea angajatorului acest aspect.

Dar, in mod logic, e normal ca aceste tichete sa se acorde in functie de perioada de timp efectiv lucrata, fiind incluse in categoria venituri si reprezentand, deci, o forma de salarizare.
NU stiu daca chiar se pot asimila cu o forma de salarizare :">, dar sunt niste venituri...
Legea nu distinge inrte contractele de munca, puteti acorda acelasi nr de tichete ca la norma intreaga. Dar puteti decide si altfel, pt ca legea permite ca modul concret de caordare sa fie stabilit de angajator cu reprez.salariatilor, prin CCM.

Tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Desi legea nu prevede nimic in acest sens, in mod normal angajatorul ar trebui sa acorde un număr de tichete redus la jumatate, pe luna, fata de cei care lucreaza cu norma intreaga.

Nu exista nicio precizare in legislatie referitoare la contractele de munca cu timp partial si numarul de tichete acordate de angajator, insa exista o precizare referitoare la beneficiarii tichetelor de masa, care nu pot consuma mai mult de 1 tichet/zi
Art. 6 din Legea 142/1998 prevede:
(1) Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate.
- Persoane fizice angajate in baza unui CIM, primesc tichete de masa, proportional cu zile lucrate in luna respectiva, avand functia de baza la acel angajator.
- Primesc un tichet de masa pentru ziua cand a fost prezent la program, nu conteaza daca au norma intreaga sau timp partial.

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)
Tichete munca centru_cta centru_cta buna ziua! am un salariat care isi are functia de baza la societatea noastra dar norma de lucru este de 2ore/zi. Este corect sa-i acord tichete de masa , ... (vezi toată discuția)