avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus sub influenta bauturilor alcoolice

In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si nu am avut accident sau pagube materiale.....sunt fara antecedente penale....am 30 de ani....un bebe de 8 luni...si un trecut bun si curat....( salvez oameni)...... Va rog sa imi spuneti la ce sa ma astept....mi sa retinut permisul...si mi sa dat o dovada fara drept de circulatie.....O SA FIU ARUNCAT IN PUSCARIE????
Buna seara,
Conform Art. 336 Cod Penal
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Intraucat ati recunoscut fapta, conform art. 374 alin. 4 c.Pr.Pen, cu aplicarea art. 398 alin. 10 c.Pr.Pen, limitele pedepsei se reduc cu 1/3.
In aceste conditii se poate ca avocatul care va reprezinta interesele in instanta, aratand toate circumstantele atenuante prevazute si intrunite de art. 75 C.Pen, poate solicita fie aplicarea unei amenzi fie aplicarea unei pedepse cu suspendare.
Angajati-va avocat! E ffff important!
Nu o sa fiti aruncat in puscarie.
Permisul se va anula foarte probabil.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul foarte prompt, daca imi permiteti sa va mai intreb ceva.......care sunt procedurile...astept sa fiu sunat, sa merg eu la Politie si sa intreb de dosarul meu? Cu deosebita stima si consideratie Mihai Ioan.
Procedurile sunt variate.
Daca aveti avocat se va ocupa el de oportunitatea masurilor si a timpului necesar solutionarii cazului in functie de interesele dvs.

Daca nu aveti avocat angajat veti astepta cativa ani si apoi veti afla ce va urma.
Depinde ce interese aveti.
Cel mai mare interes al meu este sa fiu langa baietelul meu, si sa imi pastrez locul de munca sa il pot creste. Va multumesc mult, am sa iau in calcul varianta avocatului, daca o sa imi pot permite. Habar nu am cat ar costa un proces, nu am fost niciodata implicat in asa ceva.

Alte discuții în legătură

Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului cristinaa1 cristinaa1 Buna ziua, Am fost trimisa in judecata in baza art.336 alin.1. Am avut o alcolemie de 0,42 la testul etilotest si la recoltarea 0,95 mg/l alcool pur in sange. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii ... georgescu99 georgescu99 buna ziua, acum doi ani am primit ca pedeapsa amanarea aplicarii amenzii fiind supravegheat care s-a terminat ok in noiembrie anul trecut iar permisul nu a ... (vezi toată discuția)