avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in cazul in care parintele ramas in viata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in cazul in care parintele ramas in viata are o afectiune psihica

Buna seara,

In martie 2015 mama noastra a decedat, dar nu am facut inca succesiunea dupa ea (este vorba de un apartament). Eu si sora mea am decis ca e mai bine sa nu o facem pentru ca parintele ramas in viata, respectiv tatal nostru, sufera de o afectiune psihica grava - tulburare bipolara, acum fiind in faza de manie. Noi (eu si sora) locuim in alt oras fata de tatal nostru si nu il putem tine sub observatie. De cateva luni el s-a incurcat cu niste persoane de etnie rroma, din care pe o doamna sustine ca vrea sa o ia si de sotie. Nu avem o problema cu etnia acestor persoane, dar sunt niste escroci care urmaresc sa puna mana pe apartament, profitand de boala lui. Sub presiunea si la sfatul acelor persoane, el ne tot cere procuri ca sa faca singur succesiunea in numele tuturor, dupa care intentioneaza sa vanda apartamentul. Nu putem sa facem acest lucru si sa ne bazam pe capacitatea lui de gandire si decizie, deoarece el face in cadrul bolii tot felul de prostii: pierde chei, acte, portofele sau uita unde le pune, era sa dea foc la apartament pentru ca a lasat o lumanare aprinsa si a plecat de acasa, ne aduce genti intregi de mancare stricata, expirata de luni de zile, pe care e convins ca e in regula sa o mancam, se cearta cu toata lumea si face reclamatii peste tot, ia credite peste credite si cheltuie pe toate ofertele pe care le gaseste etc.

Ce putem face din punct de vedere legal in acest caz pentru a-l opri cumva, in conditiile in care toate institutiile la care am apelat pana acum nu au avut un raspuns concret (respectiv Politie, medic de familie, medic psihiatru, Salvare, Pompieri) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maggro , utilizator 09:12, 10 Noiembrie 2017
Să formulați o acțiune/cerere de punere sub interdicție.
Buna ziua,
Revin pe acest subiect, inca nerezolvat...
Cererea respectiva presupune expertiza INML si ulterior un tutore, nu?
Daca facem totusi succesiunea el ce poate face ulteriro cu partea lui? Putem ataca ulterior in vreun fel ceea ce ar face cu partea lui?
Buna ziua,
Revin pe acest subiect, inca nerezolvat...
Cererea respectiva presupune expertiza INML si ulterior un tutore, nu?
Daca facem totusi succesiunea el ce poate face ulteriro cu partea lui? Putem ataca ulterior in vreun fel ceea ce ar face cu partea lui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa solicitati punerea sub interdictie conform art.164-177 NCC.Daca nu va descurcati apelati la serviciile unui avocat.Daca faceti succesiunea, cu partea lui poate sa faca ce vrea dar,trebuie sa iasa din indiviziunea cu dvs.
SI daca poate face ce vrea cu partea lui, putem ataca ulterior in instanta ceea ce a facut?

Alte discuții în legătură

Obtinere tutela bolnav psihic Yrreall42 Yrreall42 Buna ziua !Tatal meu este diagnosticat cu alzheimer si parkinson. Este agresiv,alcoolic si aduna lucruri din gunoaie permanent. Nu se poate comunica cu el ... (vezi toată discuția)
Tutore? elena1990 elena1990 1. Sunt mama unei persoane in varsta de 19 ani cu handicap grav inca din primii ani de viata ( fara discernamant ). Are insotitor permanent. E necesar sa ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)