avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acuzat pe nedrept de inselacuine
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acuzat pe nedrept de inselacuine

Va salut! Am si eu o problema destul de mare, in urma cu cateva zile am trimis un telefon ASUS Zenfone 2 la Constanta, trimis prin Cargus cu verificare la livrare. Cumparatorul l-a primit, l-a verificat si a dat banii curierului, dupa care m-a sunat sa-mi spuna ca telefonul are o problema la ecran, i-am spus ca telefonul n-are nicio problema la ecran(l-am trimis fara niciun fel de problema, a vazut asta si in pozele de pe OLX), iar el mi-a zis ca se duce la politie. Astazi am primit telefon de la politia din Constanta, mi s-a spus ca s-a depus plangere de inselatorie, iar politistul mi-a spus ca mi s-a facut dosar penal si sa rezolv problema daca nu vreau sa ajung la puscarie. Vi se pare normal? Are rost sa-mi fac probleme?

P.S: Am doar 16 ani si nu vreau sa am cazierul patat dintr-o acuzatie nedreapta.
Din punctul meu de vedere fapta nu poate fi incadrata la inselaciune, dvs i-ati trimis produsul pe care l-a comandat, iar atata timp cat livrarea a fost cu verificare, nu ar trebui sa va faceti probleme.
Mai mult, la cum ati descris conversatia, nu cred ca ati fost sunat de un politist.
Doamne fereste! abuz in serviciu! cum sa faci puscarie? INselaciunea trebuie demonstrata si intentia ta de a insela cumparatorul. acesta avea obligatia sa verifice produsul la predarea la curier. stie politistul ca de la momentul predarii si momentul la care te-a sunat individul pe tine NU A SCAPAT TELEFONUL??? POATE DEMONSTRA CUMPARATORUL CA A VENIT CU DEFECTUL RECLAMAT sau chiar si organele de urmarire penale? oricum, reactia politistului mi se pare mult prea exaagerat .. sa te ameninte ca vei face puscarie doar sa te determine sa declari un lucru de care nu te faci vinovat.....bafta!
Buna ziua,
Va multumesc pt. ca v-ati exprimat opinia. Intr-o situatie identica ma aflu si eu, doar ca e vorba de un articol vestimentar de care vanzatorul s-a declarat multumit la verificare colet ( de care a beneficiat si mi-a scris si in privat ), apoi dupa 4 zile m-a cautat ca defapt nu e original, e contrafacut la toate capitolele, imprimeuri, ecusoane, etc.. Asta dupa ce s-a declarat multumit initial si l-a acceptat.
Intrebarea mea este daca politia poate deschide o cercetare doar bazandu-se pe declaratia lui ( in care cred ca va omite ca a avut livrare cu verificare ) si daca politia are acces la informatii precum numele titularului de abonament al expeditorului sau al detinatorului de cont bancar unde s-a facut rambursul. Presupun ca raspunsul e pozitiv dar chiar in orice conditii au acces la aceste informatii?
N-as vrea sa am cine stie ce probleme nedorite, la care chiar daca nu sunt vinovat, sa imi dea batai de cap
Depinde ce i-ați spus omului ca ii vindeți, un produs original sau contrafăcut.
Unul original, al carui originalitate poate fi comparata cu a unuia din magazinul oficial. Faptul ca a avut parte de livrare cu verificare si ca l-a acceptat, nu are nicio valoare? Nici nu stiu la ce fel de cercetari ale politiei sa ma astept....
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
mmihai176, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ... Adata85 Adata85 Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)