avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere concediu crestere copil / Decizie interna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere concediu crestere copil / Decizie interna suspendare CIM

1. Cu ce data trebuie sa fac cererea catre firma la care lucrez pentru concediul de crestere a copilului ?
2. Va rog sa-mi aratati un model de astfel de cerere.
3. Cu ce data se va emite Decizia interna din firma cu privire la suspendarea CIM?
4. Imi puteti da, va rog, un model cu aceasta decizie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 11:41, 20 Ianuarie 2018
1. Puteti depune cererea de acordare a CCC , imediat dupa data nasterii copilului .. insa pentru a vi se da in raspuns mai exact, spuneti-ne daca beneficiati sau nu de concediu de maternitate ?

2. Cerere concediu de crestere copil
[ link extern ] /

3. Decizia poate fi emisa, inclusive cu data cand ati depus cererea pentru acordarea CCC.

4. Societatea:
Adresa:
Inregistrata la Registrul Comertului:
Cod Unic de Inregistrare:
Tel:
Fax:



DECIZIE NR. ………………



Subscrisa .......................... ,cu sediul in Str. ................, Nr. ......., Et. ........, inregistrata la Registrul Comertului din Municipiul Bucuresti sub nr. ......................., cod fiscal ............., telefon .................., reprezentata legal prin ....................., in calitate de ................, in temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare, privind societatile comerciale precum si a prerogativelor ce-i revin prin mandatul incredintat de actionarii companiei,

Avand in vedere cererea d-nei .................., inregistrata sub numarul: ....................prin care solicita concediu pentru crestere copil in varsta de pana la doi ani, conform prevederilor art.5 lit.a – Legea 53/2003,

DECIDE


Art.1 Incepand cu data de …………………, se suspenda contractul individual de munca nr…………….. al d-nei ………………………, conform art. 51lit.a – Codul Muncii.

Art. 2 Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 zile de la data comunicarii la tribunalul in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau resedinta salariatul.

Art.3 Prezenta decizie s-a intocmit in 2 (doua) exemplare , din care unul se va comunica salariatului .

ADMINISTRATOR,

…………………
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, voi beneficia de CM. Data probabila a nasterii este 17.07.2017 si voi dori sa intru in CM in 16.06.17.
In acest caz, dosarul pentru indemnizatie se poate depune la Primarie in termen de maxim 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate pentru a primi indemnizatia incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediu de maternitate..
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru promptitudine! O seara frumoasa!
Referitor la intrebarea nr 1 de la inceputul acestei discutii:
- avand in vedere ca voi intra in concediu de maternitate inainte de nastere, restul pana la 126 de zile efectuandu-le dupa nastere, nelamurirea mea este cu ce data se va face cererea catre firma la care lucrez prin care voi mentiona ca doresc concediu de crestere a copilului de 2 ani? Cu ziua imediat urmatoare a finalizarii tuturor zlelor de concediu de maternitate?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil de catre tata tipar tipar buna ziua , sotia mea este in concediul de 126 zile , pe care l a inceput cu data 1 septembrie 2010, deci ar trebui sa solicite concediul de ingrijire incepind ... (vezi toată discuția)