Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
ce parere aveti in urmatorea situatie : am produs si livrat niste piese metalice; acestea au ruginit ( desi nu ar fi trebuit sa se intample acest lucru); acum cumparatorul ( societate comerciala) vrea sa mi le dea inapoi iar eu ( un SRL care le-a produs) sa-i platesc inapoi pretul + despagubiri;
eu am probe din care rezulta ca le-a depozitat prost; acele piese au fost tinute in curte, in ploaie, o perioada de cateva luni; mi se pare o chestiune de bun simt sa nu tii piese metalice in ploaie....
TOTUSI - eu nu i-am dat niciun fel de instructiuni de folosire!! Nu i-am spus cum si unde sa le depoziteze sau ceva de genul asta...
Stiti vreun text de lege care sa ma oblige la acest lucru? Credeti ca fata de lipsa acelor intructiuni pot pierde procesul desi este de bun simt sa protejezi piesele metalice?? ( asa cum de exemplu oricine stie ca nu trebuie sa bagi in apa un PC)
Nu uitati ca vorbim despre 2 societati comerciale si de o vanzare en-gros.
Multumesc pentru opiniile voastre! Avocat Boncu
Vedeti si Legea privind codul consumului, legea nr. 296/2004 republicat in 2008 ...fiind vorba despre piese metalice, orice persoana ar trebui sa stie ca ele trebuie ferite de umeiditate. Sa le mai tina si in ploaie, este de necrezut.Insa, pentru ca v-ati referit la faptul ca nu i-ati inmanat si instructiuni cu privire la modul de depozitare, aceasta ar putea constitui un aspect de care sa se tina cont, i n caz ca va veti judeca.