Buna ziua.Am fost angajata intr-o firma pana în data de 24.04.2017,mi-am depus lichidarea la zi cu acea data,fără preaviz de lichidare.Lichidarea mi-a fost înregistrată doar cu data de 28.04,trei zile fiind nemotivata și din aceasta cauza mi-au tăiat toate tichetele de masa din luna respectiva.Au dreptul sa procedeze asa?
Dacă tichetele de masă erau menționate în contractul de muncă sau în contractul colectiv la nivel de unitate, atunci aveți dreptul la acestea pentru fiecare zi pe care ați lucrat-o în ziua respectivă.
Da,tichetele de masa sunt specificate în contractul meu de munca.Ce ar trebui sa fac totuși sa nu las lucrurile asa?Nu neapărat pentru câteva tichete dar e dreptul meu,și nu mi se pare corect sa rămână asa.
Așa cum a menționat și freelis mai sus, trebuie să verificați dacă există criterii de acordare ale acestora (contractul individual de muncă sau contractul colectiv) care să specifice că nu se mai acordă în anumite situații. Dacă nu există o astfel de specificare, sunt obligați să vi le acorde.
Da,tichetele de masa sunt specificate în contractul meu de munca.Ce ar trebui sa fac totuși sa nu las lucrurile asa?....
Chiar daca sunt mentionate in c.i.m., angajatorul poate stabili criterii de acordare a acestora prin ccm aplicabil, prin reg.intern sau printr-o decizie a sa .
Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instant impotriva angajatorului.
Bonuri de masa
iulianaadriana
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa.
Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)