avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Refuzafisare oferta de vanzare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Refuzafisare oferta de vanzare

Buna ziua,

Am urmatoarea speta : o persoana a cumparat un teren in baza unui titlu de proprietate ce a fost anulat .
Ulterior persoana doreste sa vanda terenul si a solicitat primariei sa afiseze oferta de vanzare cf Ordin 2333/2014.
Primaria a refuzat afisarea motivat de faptul ca contractul de vanare cumparare este un act subsecvent titlului de proprietate si implicit persoana in cauza nu detine un drept legal dobandit si nu poate vinde terenul.

instanta a admis cererea si a dispus publicarea ofertei de catre primarie pe motiv ca aceasta nu are in atributii verificarea legalitatii si temeiniciei actului de proprietate.

Acum primaria vrea sa conteste sentinta si aici vine rugamintea mea> ma puteti ajuta cu motive de apel /jurisprudenta in acest sens?

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare iulian2009 iulian2009 Buna ziua! In anul 2012 am deschis o actiune in instanta pentru anularea unui titlu de proprietate in care in mod eronat a fost mentionata o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan nikos78 nikos78 Buna ziua Am rugamintea de a ma lamuri cu un aspect legat de vanzarea unui teren extravilan. Se doreste vanzarea unui teren extravilan si, conform legii ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol maria0652 maria0652 Doresc sa vand fiicei mele un teren agricol. Care este procedura? (vezi toată discuția)