avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare

Buna ziua ,
Va expun urmatoarea situatie .
O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul anului 2007 . In vederea suspendarii , administratorul inceteaza contractul de munca al singurului angajat al societatii si solicita regim derogatoriu de declarare la Administratia Financiara .
In cursul anului 2007 , conditia de a fi microintreprindere in sensul de a avea macar un angajat , nu se mai respecta . Dar firma este suspendata .La administratia financiara , dupa doi ani , figureaza tot ca microintreprindere .
Dupa doi ani , societatea cu unic asociat , si fara datorii , se vrea a fi dizolvata .
Intrebare :
Ce impozit ar trebui sa plateasca pentru veniturile din lichidare ? Impozit pe veniturile microintreprinderilor sau impozit pe profit ?
Cel mai recent răspuns: costy1 , utilizator 20:18, 25 Septembrie 2009
sunt de parere ca se va impozita profitul obtinut in urma valorificarii activelor societatii, mai ales ca nu mai indeplineste nici conditia de a fi microintreprindere.
aba812001 a scris:

sunt de parere ca se va impozita profitul obtinut in urma valorificarii activelor societatii, mai ales ca nu mai indeplineste nici conditia de a fi microintreprindere.


Mai este posibil in aceasta situatie de suspendare , sa modific vectorul fiscal , pentru a putea declara si plati impozit pe profit ?
O alta dilema a mea este declararea in vectorul fiscal a inceperii procedurii de dizolvare fara lichidare . Care este data care trebuie declarata pentru inceperea procedurii de dizolvare fara lichidare ?
- data inregistrarii hotararii de dizolvare la ORC
- data cererii de radiere la ORC
- sau ....?
dizolvarea "fara lichidare" (art. 235 al. 1 si 2 LSC) se aplica in cazul in care asociatii decid ei modul cum se imparte activul si pasivul societatii. Data inceperii procedurii este data cand asociatii au luat hotararea de dizolvare.
Cu privire la modificarea modului de impozitare cat firma este suspendata ar fi bine daca ati solicita direct de la ei o informatie de acest gen sau poate ne raspunde un coleg specializat pe drept fiscal, contabil etc.
in cazul meu - este dizolvare fara lichidare pentru ca societatea are unic asociat
Am intrebat la administratia financiara la Neamt ,
Regimul derogatoriu nu impiedica depunerea declaratiilor privind lichidarea . Regimul derogatoriu este pe hartie , in calculator nu exista interdictie de depunere a declaratiilor . Deci , se poate depune si declaratia 010 , pentru modificarea de la micro la impozit pe profit .
Si nu este obligatorie mentiunea privind intrarea in lichidare prin declaratia 010
Cam asta este ce am aflat .
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
costy1, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar???????????????? anamariacelik anamariacelik o societate nu a desfasurat activitate in 2008(nu a fost suspendata la ORC),dar atat cheltuielile cat si veniturile in 2008 sunt 0.In 2009 nu a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl in urmatoarea situatie??? mycu_84 mycu_84 in septembrie 2008 am infiintat un srl cu profil constructii,dar din cauza crizei financiare mi-am zis sa mai astept un pic sa nu ma hazardez.am suspendat ... (vezi toată discuția)