Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Artă. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
-(ba chiar avem dreptul să le facem copii Xerox
ionica 1980 ca sa te incurajez, eu am câștigat un asemenea proces cu asociația ca nu vroia să-mi prezinte unele documente, printre care contracte furnizori, contracte de muncă, dar în ceea ce privește acele C.I.M.-uri, acestea nu pot fi xeroxate, fotografiate.
ROMÂNIA. MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Ne-secret
Nr. 127155 din 04.04.2014
POLIȚIA MUNICIPALĂ ... , BIROUL PROXIMITATE
CĂTRE: Domnul ... , B-dul ... , nr. ... , bl. ... , ap. ...
În urma petiției dumneavoastră adresată unității noastre, vă comunicăm următoarele:
Numitului H.L. (președinte al Asociației) i s-a adus la cunoștință că are obligația ca pe viitor să adopte un comportament civilizat în relațiile cu dvs., care sunteți membru în Comitetul Executiv al Asociației dvs.
Acestuia i s-a pus în vedere să vă pună la dispoziție documentele pe care aveți dreptul din punct de vedere legal să le examinați, iar dacă această situație nu se va rezolva pe cale amiabilă, vă puteți adresa Judecătoriei, competentă în soluționarea litigiilor de natură civilă sau Compartimentului Asociații de Proprietari din cadrul Direcției Tehnice a Primăriei.
Vă mulţumim pentru încrederea acordată !
ȘEFUL POLIȚIEI MUNICIPALE, Comisar șef de Poliție COSTEL A.
Șeful biroului proximitate.