avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ieșire din tara imediat după căsătorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ieșire din tara imediat după căsătorie

Buna ziua,

Peste câteva zile am nuntă și imediat după nuntă avem plătită o vacanta in Grecia.
Problema este că soția trebuie sa ia numele meu de familie și durează prea mult timp schimbarea CI.
Cum putem proceda fara sa avem probleme la ieșirea din tara ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:14, 5 Iulie 2017
Apropo, am uitat sa specific, noi cununia civila deja am făcut-o pe 29 iunie, pe 8 iulie urmează biserica iar începând cu data de 10 avem biletele in Grecia.
La cununia civila ia tăiat buletinul in colt.
Buna ziua,
Fie mergeti la evidenta persoanelor si solicitati o schimbare de urgenta a C.I. (S-ar putea sa existe dar nu garantez, intrebati inainte)
Plecati cu vechile c.i.-uri si la intoarcere va schimbati C.i-ul.
Și la granița nu fac figuri că CI a soției este tăiată in colt ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa ne scrieti inainte, acum e prea tarziu. Daca sotia nu are pasaport, nu puteti iesi din tara cu un CI nul, fiind taiat e invalid. Buletin la urgenta nu exista. In functie de volumul de lucru, iar acum pe vara este destul, se elibereaza buletinul cu mult noroc, undeva dupa 10 zile de la depunerea cererii. Puteati merge imediat dupa cununie, iar pana in 10 il aveati la purtator. Vi se poate elibera o carte provizorie daca sunteti in situatia ca va lipseste dovada adresei de domiciliu(contractul pe casa), iar pe baza acesteia si a certificatului de nastere sa solicitati un pasaport la urgenta.
Cartea de identitate provizorie in cat timp de eliberează ?

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Oprire/perforare buletin AlexandraVPopescu AlexandraVPopescu Este legala oprirea buletinului persoanei care isi schimba numele dupa casatorie, in momentul depunerii dosarului la starea civila? Sau perforarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Domiciliul sotilor pe cartea de identitate TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb ... (vezi toată discuția)