avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firme de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firme de recuperare creante

B
Buna ziua,

As dori sa aflu care este legislatia in baza careia isi desfasoara activitatea firmele care recupereaza debite.

Multumesc si scuze pentru postarea anterioara.
pai in afara de amenintari astia nu stu altceva.daca am facut asigurare atunci sa plateasca.daca aveam masina si faceam o dauna totala atunci ce mai faceau?ei te ameninta si te streseaza dar pina la urma nu au ce sa faca.dureaza 1 an pina te cheama la tribunal iar acolo spui ca nu ai.iar daca nu ai bunuri pe numele tau zau ca nu au ce sa iti faca.eventual le spui ca le platesi cu viata dar te temi ca nu au rest sa iti dea. nici eu nu am de gind sa le mai platesc pt ca nu mai am sv astept sa vad ce se intimpla . oricum eu nu am casa iar masina o trec pe numele socrilor asa ca ei sa ia praful de pe toba
:D Cam toate au ca obiect de activitate consultanta in afaceri. Se procedeaza cam in felul urmator : creditorul incheie contract cu firma de recuperari prin care o mandateaza sa faca diligentele necesare. Acestea angajeaza avocati, obtin titluri executorii (daca nu exista) si apeleaza apoi la executorii judecatoresti. Initial insa incearca recuperarea amiabila a debitului, stresand la maxim debitorul. Prcatic gestioneaza recuperarea debitului in locul clientului cu aceleasi mijloace pe care le are si acesta la dispozitie.
Multumesc,

pe mine insa ma intereseaza numele/nr legii, actului normativ in baza careia acest gen de firme isi desfasoara activitatea.
nu sunt intr-o situatie din aceasta "la limita", nu din acest motiv pun intrebarea.
Cod CAEN 8291 - Activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului

Alte discuții în legătură

Inaintarea dosarului la parchet camicr camicr buna ziua, va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus. in procesul ... (vezi toată discuția)
Sunt șantajat cu un contract fals de prestări servicii. ce pot face ca să scap de amenințările și pretențiile clientului? ContSters318935 ContSters318935 Cateva sfaturi ba rog frumos ,Anul acesta in vara am fost contactat de cineva sa ii renovez apartamentul ,am mers la el am discutat pretul si ceea ce este de ... (vezi toată discuția)
"problema" cu o societate de recuperari creante-caz penal? Florin275 Florin275 Acum 2zile am primit o scrisoare prin posta care imi spune ca am un un credit nrplatit de 11800ron ,le dau telefon vb cu tipul care s ocupa de creeanta ii aduc ... (vezi toată discuția)