avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poarta de acces rezerva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poarta de acces rezerva

Am cumparat o casa la curte care comunica cu 2 strazi infundate.
Exista o poarta (considerata principala) pe strada X, strada pe care figureaza si locuinta. Aceasta poarta este plasata pe un gang laturalnic casei (de fapt nu arata ca o poarta principala).
Pe strada Y exista si o poarta(blocata momentan), f bine plasata, practic chiar pe fatada casei.
Am dorit sa inlocuiesc poarta de pe strada Y cu o poarta mare ca sa pot intra si eu omeneste in curte, prin fata casei.
Cand am vrut sa masor vechea poarta m-am pomenit cu un vecin care m-a amenintat ca imi interzice sa construiesc poarta si sa intru in curte de pe strada Y pentru ca imobilul figureaza pe strada X. A zis ca face plangere la Primarie daca incerc ceva etc
Ideea e ca strada Y este drum public dar fiind strada infundata a cam pus stapanire pe ea (face gratare in strada etc). Cum sa procedez? Speta e destul de delicata deoarece desi amandoua sunt drumuri publice este adevarat ca imobilul nu figureaza ca numar pe strada Y ci pe strada X.
As vrea sa fac o adresa catre Primarie prin care sa obtin un acord de a-mi accesa imobilul de pe ambele strazi si sa-i inchid gura vecinului rauvoitor dar nu stiu ce articole sa invoc si cum sa procedez.

Alte discuții în legătură

Va rog frumos un răspuns. sunt proprietarul unui apartament ... ApetreiB ApetreiB Va rog frumos un răspuns. Sunt proprietarul unui apartament la o casă cu doua intrări. Eu am intrarea mea pe o poartă, iar la cealaltă parte a casei ... (vezi toată discuția)
Parcarea in fata casei si accesul in curte ContSters317885 ContSters317885 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Este legal ca un vecin sa reclame faptul ca nu poate intra in curte prin spatele casei? El are intrarea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie gard si poarta stefanpopovici stefanpopovici Am achizitionat o casa imprejmuita cu gard din stalpi cu plasa de si soclu de 15 cm si 2 porti ( 1 prinsa in schita cadastrala dar in spatele casei 1 ... (vezi toată discuția)