Am cumparat o casa la curte care comunica cu 2 strazi infundate.
Exista o poarta (considerata principala) pe strada X, strada pe care figureaza si locuinta. Aceasta poarta este plasata pe un gang laturalnic casei (de fapt nu arata ca o poarta principala).
Pe strada Y exista si o poarta(blocata momentan), f bine plasata, practic chiar pe fatada casei.
Am dorit sa inlocuiesc poarta de pe strada Y cu o poarta mare ca sa pot intra si eu omeneste in curte, prin fata casei.
Cand am vrut sa masor vechea poarta m-am pomenit cu un vecin care m-a amenintat ca imi interzice sa construiesc poarta si sa intru in curte de pe strada Y pentru ca imobilul figureaza pe strada X. A zis ca face plangere la Primarie daca incerc ceva etc
Ideea e ca strada Y este drum public dar fiind strada infundata a cam pus stapanire pe ea (face gratare in strada etc). Cum sa procedez? Speta e destul de delicata deoarece desi amandoua sunt drumuri publice este adevarat ca imobilul nu figureaza ca numar pe strada Y ci pe strada X.
As vrea sa fac o adresa catre Primarie prin care sa obtin un acord de a-mi accesa imobilul de pe ambele strazi si sa-i inchid gura vecinului rauvoitor dar nu stiu ce articole sa invoc si cum sa procedez.