avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical - inainte de incetare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical - inainte de incetare contract de munca cu acordul partilor

Buna ziua, as dori sa stiu daca am agreat incheierea contractului de munca cu acordul partilor pe data de 31 iulie, dar am avut 5 zile de concediu medical- schimba cu ceva ultima zi lucratoare? Cei de la Resurse umane imi spun ca se pastreaza data de 31 iulie, dar citind din lege, eu gasesc ca se va prelungi. Imi puteti clarifica si da informatia despre articolul din lege unde se mentioneaza ce se intampla in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 30 August 2018
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Prelungirea opereaza in situatia acordarii preavizului in caz de demisie sau concediere in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun.
Buna ziua,
In aceasta situatie, in care intervine incetarea cim cu acordul partilor in timpul concediului medical, indemnizatia pe medical ce ramane in afara contractului, se plateste de CAS sau nu se va mai plati? Desigur, angajatul are stagiul minim de cotizare.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
mirela2000, utilizator
Nu se va plati de catre C.A.S. , ci de catre angajator, intrucat se pare ca sunt aplicabile prevederile art.49 alin.6 C.mun.

art.49 C.mun.
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asadar contractul nu poate inceta in timpul concediului medical, daca exista cerere de incetare cu acordul partilor? Angajatorul este obligat sa ii plateasca medicalul pana la finalul acestuia si sa ignore cererea de incetare?
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
mirela2000, utilizator
Se va proroga (amana) termenul de incetare pana la data revenirii din concediu medical ...... desi, in practica, sunt angajatori care inceteaza c.i.m. la data acordului si pana in prezent nu am cunostinta de vreo actiune in instanta cu acest subiect.

Alte discuții în legătură

Se poate face incetarea cim-ului pt o persoana aflata in proba de 90 zile, daca acesta se afla in concediu medical elco bistrita elco bistrita buna ziua am dori sa stim daca pt un angajat care se afla in perioada de proba de 90 zile, i se poate inceta cim-ul, acesta fiind in concediu medical? Daca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim ca urmare a concediului medical reteganvasile reteganvasile Un CIM pe perioada determinata se poate prelungi cu perioada concediului medical, care a intervenit in interiorul perioadei de valabilitate a contractului? (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna IustinaM IustinaM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. M-ar interesa sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna aferente anului in care persoana angajata ... (vezi toată discuția)