avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuința familiei este pe numele bunicilor. Are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuința familiei este pe numele bunicilor. Are nepotul drept de moștenire?

In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani considerabila, aproape cat ar fi ajuns apartamentul lor daca l -ar fi vandut.In fine, nu asta-i problema, asa a fost intelegerea. Noi l-am renovat de la zero pt ca era jalnic si in principiu este apartamentul "nostru" doar ca actele de proprietate au ramas pe numele socrilor. . .Acum avem un baietel de 4 ani. Intrebarea mea este, atunci cand socrii mei nu vor mai fi in viata si doamne fereste sotul meu ar deceda, ce drept ar avea copilul meu la acest apartament? Eu am inteles ca nu am niciun drept( fiind mostenire de la parintii lui) dar nu asta ma preocupa ci faptul ca al meu copil nu ar putea fi unic proprietar al apartamentului si ar trebui sa imparta cu rudele socrilor mei, frati, surori. Ce acte ar trebui sa fac astfel incat copilul neu sa fie unic proprietar al apartamentului?
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:42, 22 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sotul dvs ar deceda inaintea socrilor, apartamentul va fi mostenit direct de nepot.
Daca sotul dvs ar deceda dupa socri, intai va mosteni el (sotul), apoi se va dezbate succesiunea dupa sot si mai departe, va mosteni nepotul (3/4) si dvs (1/4).
Rudele socrilor nu au nici o legatura.
Auzisem cumva ca rudele socrilir trebuie sa-si dea acordul si ele ca mama sa imparta cu copilul. E adevarat?
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu.
Copiii sunt cei mai importanti și sunt primii chemați la succesiune.
Cand o persoana are copii, restul rudelor nu conteaza.
Ce acte trebuiesc facute pentru ca nepotul, acum la varsta de 4 ani sa fie unic proprietar al apartamentului socrilor, avand in vedere ca el este minor? Vrem sa trecem apartamentul pe numele nepotului ( copilului nostru), sa nu mai apara numele socrilor in actele de proprietate. Se poate contract de vanzare cumparare intre socri si nepot? Sau ce alta varianta este posibila daca nu se poate asa? Donatie ?? Ma gandesc ca singurul act care nu mai poate fi contestat este contractul de vanzare cumparare.

Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

Dvs va gânditi ca e mai sigur, dar v-ați gândit de unde are un minor bani să cumpere și ca trebuie facuta dovada achitării prețului?
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager povidiu povidiu As avea o intrebare la dvs. Eu impreuna cu sotia am cumparat de la unchiul sotiei un apartament. Unchiul are drept de uzufruct viager pe el pe perioada ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar roxana12 roxana12 eu cu sotul locuim intr-un apartament pe care l-a cumparat parintii lui si vor sa il treaca pe numele lui . Dansii mai au un nepot din partea unei fiice ... (vezi toată discuția)