avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recuperare impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recuperare impozite

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se pot recupera in vreun fel impozitele platite pentru casa si masina, pentru anii 2016 si 2017, in conditiile in care copilul nostru detine certificat de handicap, gradul accentuat, din anul 2015, iar Codul Fiscal ne scuteste de la plata acestora. Noi nu am stiut de aceasta prevedere, am aflat recent de ea si as dori sa stiu daca exista vreo modalitate de recuperare a sumelor platite statului.
Precizez ca cei de la ANAF, in sectorul unde locuim, ne-au spus ca nu se pot returna nicicum acesti bani, ci doar incepand cu anul 2018 vom putea beneficia de scutirile respective, in baza cererii adresate lor, cu documentele doveditoare.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Scutire pe venit pt pers.cu handicap grav si accentuat dragutscapinemilian dragutscapinemilian conform Hot 367/27.05.2015. art 46/1 pers cu handicap grav si accentuat sunt scutite de imp. pe venit de la data incadrarii contribuabilului in gradul de ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit casa si teren My Diana My Diana buna ziua, Fiica mea, in varsta de 15 ani are certificat de handicap grav din anul 2010 cu insotitor..De curand am aflat ca suntem scutiti se impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Restituire impozit pe salariu persoana cu handicap accentuat AndreRaluca AndreRaluca Buna ziua, Beneficiez de un certificat de handicap, grad accentuat incepand cu anul 2010. Am inceput sa lucrez in martie anul 2014. Am depus la ... (vezi toată discuția)