Ma numesc Anuta Ion. Am depus dosar pentru casa verde. Au fost cerute o serie de acte printre care si extras carte funciara in original. Eu sunt casatorita, dar cererea si imobilul sunt pe numele meu in acte cu specificatia ca sunt casatorita.
Am o nelamurire pentru ca mi-a fost respins dosarul pe motiv ca nu am depus declaratie notariala din care sa reiasa ca sunt de accord toti coproprietarii cu o singura cerere de finantare.... conf art. 13 alin 1 lit.i din ghidul de finantare; Ca din extrasul de carte funciara depus in partea a II-a, reiese ca sunt casatorita.
Intrebarea mea este daca suntem familie si avem o casa impreuna cum ar trebui sa facem fiecare cate o carte funciara?
Mai jos, redau punctele care vorbesc de carte funciare din ghid de la art. 13, va rog sa-mi spuneti la care punct m-as incadra eu?
ART. 13
Dosarul de finanţare
(1) Dosarul de finanţare va cuprinde:
a) cerere de finanţare nerambursabilă, semnată de solicitant, în original;
b) ......
......
f) extras de carte funciară pentru informare nu mai vechi de 30 de zile, valabil la data depunerii cererii de finanţare, care să ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului-teren şi imobilului-construcţie pe care se implementează sistemul de încălzire, în original, pentru solicitanţii care deţin individual un imobil;
g) .....;
h) copia cărţii funciare şi extras de carte funciară individuală; pentru proprietăţi comune, pot fi maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară, care adunate trebuie să fie egale cu 1 (un) întreg;
i) pentru imobilele deţinute în coproprietate se va depune o declaraţie notarială, semnată de toţi coproprietarii, din care să reiasă că pentru imobilul respectiv se va depune o singură cerere de finanţare, precum şi persoana solicitantă, în original;