avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă rovinietă auto vândut. Ce pot face în cazul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă rovinietă auto vândut. Ce pot face în cazul acesta?

Bună ziua, va rog dacă puteți să mă lămuriți și în același timp să mă îndrumați in următoarea situație: am vândut un autoturism în luna iulie iar acum îmi vine in posta o amendă pentru rovinieta. Ce pot face in cazul acesta mașina nemaifiind in proprietatea mea dar totuși amendă e pe numele meu? De câte ori poate fi amendat pentru rovinieta? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 23:42, 15 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc mult
Ce acte trebuie pentru a deschide procesul și ce trebuie plătit? Trebuie angajat un avocat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU este necesar sa angajati un avocat.

Plangerea trebuie depusa in termen de 15 zile de la data comunicarii PV la judecatoria pe raza careia a fost constatata contraventia. Ar trebui sa fie consemnata in PV. Plangerea poate fi trimisa si prin posta cu confirmare de primire.

Actele ce trebuie depuse sunt:
copie dupa PV
copie CI
taxa de timbru de 20 lei - platita primarie la taxe si impozite
plangerea contraventioanla in care solicitati anularea PV deoarece ati instainat autovehiculul.
Cerere de judecare in lipsa dacă nu veti fi prezent la termenele de judecată, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila. Aceasta cerere poate di facuta si in cadrul plangerii.

Pentru a evita viitoare alte amenzi e bine să faceți o notificare scrisa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor in a carei evidenta se afla inmatriculat vehiculul, pentru a solicita efectuarea mentiunilor de instrainare in Registrul national de evidenta a permiselor de conducere si a vehiculelor inmatriculate, prezentand in acest sens documente justificative (copia facturii/contractului de vanzare-cumparare si a dovezii de scoatere a autovehiculului de pe rolul fiscal).
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Silvia Zaharia a scris:


În ceea ce privește numărul de procese-verbale de constatare și sancționare a contravenției, am văzut și două pentru o singură zi, ceea ce întrece orice gândire logică.

"Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenției, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul”, se mentioneaza în Ordonanța Guvernului nr. 15/2002.
Deci este exclusa intocmirea a doua PV pentru lipsa rovinietei in aceeasi zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta. Tudor galati Tudor galati Buna seara. Am circulat cu masina 5 saptamani fara sa-mi dau seama ca am rovinieta expirata. In acest timp am trecut prin fata camerelor de rovinieta de cel ... (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)