avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie mama
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie mama

Buna ziua
As dori sa stiu cum pot proceda pt a afla informatii.legate de conditiile de pensionare pt mama mea
Nascuta in februarie 1958, vaduva din 1989( dupa.14 ani casatorie), necasatorita ultetior, 4 copii
Conform cartii de munca, din ce am.reusit eu sa citesc are 10 ani munciti. Poate plati cotizatie pt indeplinirea stagiului minim astfel.incat sa poata beneficia de pensie?
De asemenea, ar exista posibilitatea sa ia 50% din pensia tatalui? Sau conditia este ca el sa fi iesit la.pensie pana a decedat?
O ultima intrebare? Momentan lucreaza in Spania, cu contract de munca pe 4 ore. Ar putea avea pensie comunitara? Se cumuleaza anii? Cum se procedeaza?

Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Elena Panaete, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Panaete , utilizator 18:35, 8 Octombrie 2017
Adunati toate actele si depuneti o solicitare cu toate intrebarile dvs la Casa de Pensii. Va vor raspunde si verbal acolo unde se poate raspunde pe loc.
Fara acte in fata, aici pe net nu va poate ajuta nimeni in mod real.
Multumesc pentru raspuns. Dar macar imi.puteti spune daca se mai.accepta plata cotizatiei pt indeplinirea stagiului?
Se poate cumpăra 5 ani de cotizare.
Tata câți ani vechime a cumulat pe cartea de muncă până a murit`?
În funcție de acest răspuns, ar putea beneficia de pensie de urmaș după soț.
Dapix a scris:

Se poate cumpăra 5 ani de cotizare.
Tata câți ani vechime a cumulat pe cartea de muncă până a murit`?
În funcție de acest răspuns, ar putea beneficia de pensie de urmaș după soț.

Tata a avut in jur de 17 ani pe cartea de munca pana in momentul decesului.

Alte discuții în legătură

Pensia in austria AlexandruDD22 AlexandruDD22 Buna ziua, lucrez ca ingrijitoare la batrani in Austria si as dori sa stiu daca este necesar sa cotizez si in Romania la pensie. Am cotizat pana acum 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei MoniKa_ MoniKa_ Buna ziua. Pentru o persoana, sex feminin, nascuta in 03.1964 care sunt conditiile de pensionare in ambele cazuri de pensie, anticipate sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mariapetraru mariapetraru sunt nascuta in 24-03-1958 , am lucrat 16,08 luni pina in 1993 de atunci nu mai lucrez , am 2 nasteri Din septembrie 1993 pina in martie 2006 am fost in ... (vezi toată discuția)