avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitorii pot fi executati silit daca nu exista ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitorii pot fi executati silit daca nu exista bunuri de la defunct?

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea: tatal meu avea poprire pe salariu pentru un credit de nevoi personale, administrat de firma de recuperari Kruk. Luna trecuta el a murit, iar eu am trimis celor de la Kruk o scanare dupa certificatul de deces si le-am comunicat ca nu exista bunuri mobile sau imobile ramase de la defunct. Acestia mi-au zis ca trebuie sa le trimit un certificat de mostenitor din care sa reiasa faptul ca nu a existat masa succesorala.
Intrebarile mele sunt:
1. Din moment ce nu exista bunuri ramase de la tatal meu, este necesar sa se faca dezbatere succesorala?
2. Firma de recuperari poate executa silit bunurile mele sau doar bunurile mostenite (daca exista)?
3. Pentru a solutiona aceasta problema, avand in vedere situatia descrisa mai sus, din punct de vedere legal, este necesar sa fac vre-un demers anume?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:18, 24 Octombrie 2017
Neexistand bunuri in masa succesorala nu au ce sa execute. Nu se pot indrepta inpotriva bunurilor dvs. Vedeti art 1114 alin 2.
Multumesc frumos pentru raspuns. Credeti ca este necesar sa fac ceva sau in momentul de fata nu trebuie intreprins nici un demers?
Daca nu sunt bunuri, nu aveti ce mosteni si nici creditorii nu au ce executa, raspundeti cu bunurile proprii numai ptr.datoriile proprii.
Nu trebuie sa faceti nimic. Creditorii au si ei dreptul sa ceara inventarierea bunurilor din patrimoniul succesoral, atunci cand exista. Vor doar sa evite cheltuielile si va pun pe dvs sa le furnizati inscrisurile.
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri :)

Alte discuții în legătură

Anexa 24 sau certificat atestare fiscala - pers. fizica ....? monahelenus monahelenus Va rog frumos spuneti-mi ce institutie imi poate elibera in numai baza unui cerfificat de nastere aceste documente din care sa reiasa nr de imobile detinute de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Obligat sa achit dupa decesul tatalui remus82 remus82 DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ... (vezi toată discuția)