avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde reclam faptul că anveloparea blocului mi-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde reclam faptul că anveloparea blocului mi-a produs grave prejudicii și nu mai pot folosi apartamentul?

Blocul nostru s-a anvelopat... Din august 2016 stam cu schele la ferestre, in zgomot, urlete si obscenitati muncitoresti, praf, fum si emanatii toxice de la materialele folosite.
Firma care a facut anveloparea refuza sa demonteze schelele, deoarece primaria nu le-a platit lucrarea.
Primaria nu a platit lucrarea deoarece blocul nu poate obtine certificatul de eficienta energetica, fiindca 15 apartamente au refuzat sa inchida balcoanele.
Am inteles ca in acest caz NU se face anveloparea, dar la blocul nostru presedinta si cenzorul au luat spaga de la firma, care dorea sa obtina un contract, si au anvelopat blocul chiar daca 50% din proprietari au refuzat in scris, iar alti 15 nu au inchis balcoanele.
In prezent suntem terorizati de presedinta care nu a dat drumul la caldura (avem centrala de bloc) deliberat, ca sa oblige "dizidentii" sa accepte silit inchiderea balcoanelor.
Proprietarii respectivi nu au cedat santajului, si toti stam in frig.
In apartamente practic nu se mai poate locui; nu este caldura, pe schele circula in continuu tot felul de persoane necunoscute, peste tot sunt aruncate bucati de polistiren, gunoaie, moloz.
La boxele de la subsol s-au demontat ferestrele din august 2016 si nu s-au montat altele noi nici in prezent, acolo fiind acum cuib de gandaci, sobolani, pisici etc.
Garajele nu se mai pot folosi fiindca intrarile sunt blocate de schele.
In aceste conditii eu m-am mutat cu chirie intr-un alt apartament.
Intrebarea este - ce pot face si unde ma pot adresa ca cei care mi-au adus apartamentul in stare de nefolosire, lipsindu-ma de uzul proprietatii mele, sa fie trasi la raspundere - penala, daca legea o permite - si sa plateasca pentru toate problemele morale si materiale pe care mi le-au cauzat? E vorba de auto-intitulata presedinta, de firma de anvelopare si de primaria sectorului 2.
Unde ma adresez ca sa mi se deconteze chiria apartamentului in care am fost silit sa ma mut din cauza lor, plus despagubiri pe legile europene pentru problemele cauzate?
Fac orice, merg pana in panzele albe ca sa ii vad la puscarie pe acesti nemernici care mi-au distrus apartamentul, viata si sanatatea!
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:59, 22 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa intrati in posesia contractului de anvelopare si sa vedeti semnatarii contractului si conditiile in care s-a incheiat contractul.
Puteti deschide impreuna cu alti locatari aflati in aceeasi situatie cu dvs., actiune in instanta impotriva semnatarilor contractului si cere daune materiale si daune morale. Ar fi bine sa fiti asistati de un avocat.
Este situatie delicata care ar trebui solutionata amiabil,cu intelegere si cu intelepciune
Daca fiecare parte isi "arata muschii"toti vor avea de suferit si garantat se va ajunge la solutionare in instanta cu plangeri,reclamatii de ambele parti
Va confruntati cu situatie delicata in care chiar daca promovati actiune in instanta nu exista garantia unei solutii favorabile dv
~ Conținut șters la cerere ~
conform art. 32(2) din L230/06.06.2007, ei(presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari) raspund personal sau in solidar in fata legii si proprietarilor pt daune si prejudicii cauzate proprietarilor in mod deliberat
cititi din aceeasi lege si art. 27(d), art.29(1)(2), art.30(d)(h)(m), art. 31(1)(2), art. 40, art.53, art. 56,
apoi continuati cu normele de aplicare ale acestei legi, HG 1588/19.12.2007: art.16, art.17(d)(g)(s), art.18(2)
pe scurt, faceti reclamatie scrisa catre presedintele administratiei, el e o obligat prin aceasta lege sa va raspunda in termen de 7 zile si in functie de raspuns mergeti mai departe....sesizare la primarie...plangere la politie....firma de constructii angajata la lucrare...samd
faceti-va timp si cititi legea si normele de aplicare!
succes!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia - anveloparea blocului fleancu fleancu A timis catre d-nul primar pe 29 iunie un e-mail din care redau \":In urma cu ceva ani pe bloc au fost montate antene ale unor firme de telefonie mobile, ... (vezi toată discuția)
Unde se pot sesiza probleme grave la anvelopare bloc popescu dumitru popescu dumitru Buna ziua , locuiesc la etajul patru in bloc cu patru etaje in sectorul 3 , in urma decopertari acoperisului sa distrus HIDROizolatia , aducand la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste pt. reabilitare: vanzatorul sau cumparatorul? costul pentru reabilitare - bloc din sector 3 Mir.Tk Mir.Tk COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ? Buna ziua, Fiica mea a cumpărat un ... (vezi toată discuția)