buna ziua am o intrebare parintii mei au avut o societate care a dat faliment cu cativa ani in urma si la momentul actual are datorii de 62000 RON catre FISC intrebarea mea este poate sa ne puna noua, copiii lor sa le platim datoriile (sa mostenim datoriile lor) ? mentionez ca doar mama mai este in viata , apartamentu este trecut pe numele surorii si ca datoriile au fost trecut pe P.F. pe numele lui tata
va multumesc anticipat
Ar trebui sa precizati ce tip de societate: SRL, SA? -pentru acestea in mod sigur raspunderea e limitata la "capitalul social". Nu veti "mosteni" datoriile!
Sunt sigur ca subiectul acesta va fi foarte dezbatut; invit colegii juristi!
Mostenitorii preiau si datoriile defunctului, insa aveti optiunea sa acceptati mostenirea fie pur si simplu (situatie in care urmeaza sa acceptati si plata datoriilor tatalui) fie sub beneficiu de inventar (situatie in care sunteti obligat la plata datoriilor numai in limita bunurilor succesorale) sau pentru a evita orice plata de datorii renuntati la mostenire (daca din mostenirea tatalui nu fac parte bunuri de mare valoare)
societatea este SNC, mama detine un teren arabil iar apartamentu e pe numele surorii se poate lega de mine si de fratii mei in vreun fel ? va multumesc
Cine plateste?
ilieviorel
tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)