avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ''Acordul pacientului'' nesemnat. Ajută polița de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

''Acordul pacientului'' nesemnat. Ajută polița de asigurare de malpraxis într-o astfel de situație?

poliuta de asigurare malpraxis ma ajuta daca pacientul nu a semnat acordul pacientului?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:50, 27 Noiembrie 2017
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu cred. Fisa pentru acordul pacientului informat trebuie semnata tocmai pentru a avea garantia ca pacientul stie si este de acord cu ce urmeaza sa se intample. E greu de crezut ca societatea de asigurare nu a prevazut o astfel de clauza de excludere.
Fara sa citeasca insa contractul incheiat de d-voastra la contractarea politeti nimeni nu va poate raspunde deoarece cauzele de nefunctionare ale politei sunt inscrise in conditiile de asigurare, adica acele pagini cu scris mic si foarte, foarte mic (multi nu merg cu ochelarii adecvati la contractare iar societatile de asigurari din Romania sunt specializate nu numai in falimente spectaculoase in paguba asiguratilor ci si in manipularea si pacalirea clientilor) peste care societatea de asigurare trece foarte repede sau nu vi le arata deloc deoarece este interesata sa incheie cat mai repede polita si sa incaseze prima de asigurare
Multumesc mult!
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu are nici o legatura semnarea acordului pacientului cu eroarea actului medical care este acoperita printr-o polita de asigurare de raspundere civila (malpraxis).

Riscurile asigurate
Sunt acoperite prejudiciile aduse de Asigurat pacientului său ca urmare a unor acte sau fapte săvârşite din culpa sa, prin care devine răspunzător în baza legii speciale, a normelor şi statutului profesiei, a regulilor de conduită, etică şi deontologie profesională. În cazul producerii evenimentului asigurat se despăgubesc:
a) sumele pe care Asiguratul este obligat să le plătească cu titlu de daune pentru prejudicii provocate, în timpul exercitării profesiei, pacienţilor săi prin vătămări corporale şi/sau pagube materiale;
b) cheltuielile de judecată făcute de pacient pentru îndeplinirea formalităţilor legale în vederea obligării Asiguratului la plata despăgubirilor, dacă Asiguratul a fost obligat prin acţiune judecătorească la plata acestora;
c) cheltuielile de judecată făcute de Asigurat în procesul civil, dacă a fost obligat la desdăunare (inclusiv în cazul în care acţiunea penală pusă în mişcare nu mai este judecată, iar acţiunea civilă rămâne în competenţa instanţelor penale).
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va dau un raspuns ca de la un medic la alt medic care a fost si la pregatire anti malpraxis tinuta de specialisti in domeniu: fisa nesemnata/ consimtamant nesemnat nu te acopera asigurarea de malpraxis. Brokerii nu au de unde sa stie, sau alti avocati care nu lucreaza in domeniu. Ce a enumerat brokerul de mai sus se acopera doar daca este semnata fisa sau consimtamantul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
ContSters295672, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurare de raspundere civila profesionala llp_llp llp_llp Stiti cumva daca exista vreo societate de asigurari care incheie polite de raspundere civila profesionala pentru functionarii publici si in ce conditii? Exista ... (vezi toată discuția)
Polita rca Jeremy Jeremy In urma cu 3 saptamani un prieten de-al meu a facut o polita rca cu reducere de 50% pentru handicapat prin intermediul unui agent broker de asigurari. La ... (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)