avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Penalizari (si alte consecinte) ale nedepunerii la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Penalizari (si alte consecinte) ale nedepunerii la timp a D600 per 2014

Am înființat, în noiembrie 2013, un PFA în sistem real - CAEN 6311. Tot atunci am început activitatea.

Contractul cu Casa de Pensii l-am încheiat printr-un împuternicit, care a expediat declarațiile D600 (pentru 2013 și 2014) prin Poșta Română (am primit recipise ca dovadă că expedierea a fost făcută).

De la ANAF nu am primit niciodată, în Deciziile de impunere aferente anilor 2013 și 2014, sume de plătit către CAS. Și nu le-am plătit. Nu exista un „contract” în baza caruia să o fac. Îmi este clar că Poșta mi-a pierdut declarațiile și ele n-au mai ajuns la ANAF (pe vremea aceea erau „frământări” la Poștă).

Când am cerut lămuriri (târziu, în 2015) cu privire la această situație la un ghișeu al Administrației Financiare, mi-au spus că nu știu care este suma pe care trebuie să o plătesc către Casa de Pensii.

Funcționarul m-a întrebat dacă nu vreau să depun declarațiile”acum” (atunci, în 2015). Asta ar fi presupus să plătesc o sumă mare de bani - cât pentru 15 luni plus o eventuală amendă pentru întârziere -, sumă care depășea cu mult posibilitățile mele de la acea vreme (nu pusesem banii CAS-ului deoparte), așa ca am plecat de la Administrația Financiară fară să fac acele declarații.

În acest moment situația mea financiară este mult ameliorată față de 2015. De asemenea, am aflat de posibilitatea plății în rate a datoriilor. De aceea, aș vrea să vă întreb:

1) Dacă aș face declarațiile în curînd, aș avea de plată suma pentru 15 luni plus o amendă sau, de asemenea, penalizări (dobânzi) de întârziere?
2) La cât se ridică amenda avînd în vedere că declarația va fi facută la început de 2018, din proprie inițiativă?
3) Ce pot face ca să am de plătit cât mai puțin?
4) Ce altceva mai trebuie să știu depre „cazul” meu?

Cu stimă,
Răzvan Zamfir

Alte discuții în legătură

Valoarea amenzii contraventionale pentru nedepunerea in termen a d600 Ajax29 Ajax29 Am primit azi (1 februarie), de la ANAF, o \"Notificare privind nedepunerea in termen a Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de ... (vezi toată discuția)
Clarificare pfa norma d600 pentru anul 2015 (posibil si 2016, 2017, 2018) gigel2007 gigel2007 Am PFA la norma iar in ianuarie 2015 NU am depus si NU am platit contributia la CAS (explic mai jos de ce). Am inteles la momentul respectiv dintr-un ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)