avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata debitului si a cheltuielilor de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Plata debitului si a cheltuielilor de executare

Am de achitat la o banca o suma de bani si executorul mi-a transmis ca am de platit 22.000 Ron si 2000 Ron cheltuieli de executare.
Intrebarea mea este daca am plătit direct la banca soldul si la executor cheltuielile de executare, executorul poate sa nu inchida executarea? Pe ce motiv?
Executorul a scris ca am datorie către banca x dar banii sa i achit in contul lui de consemnatiuni. Acum zice ca era musai sa achit la el in cont si el sa dea banii la banca, nu datoria la banca si cheltuielile la el?
Eu i-am spus ca datoria o am la banca, mi-am achitat banii datorati direct la banca si lui cheltuielile si s a inchis executarea din punctul meu de vedere.
Eu aveam datorie la banca, nu la el.
Ca banca a apelat la el, e alta discutie, eu mi-am achitat datoria la banca si la el cheltuielile de executare.

Exista vre-un motiv legal sa nu inchida executarea pe motiv ca nu am dat banii in contul lui de consemnatiuni ci direct la banca?
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:19, 11 Decembrie 2017
Odata ce ati ajuns la executare silita trebuia sa achitati datoria in contul executorului.Acesta a fost imputernicit de banca sa recupereze datoria de la dvs.,si s-o vireze lor. Ar trebui acum ca banca sa trimita o adresa executorului in care sa arate ca a incasat datoria si sa ceara incetarea executarii silite.
Asa este, executorul a fost imputernicit sa recupereze banii, dar eu datoria o am la banca nu la executor. La executor am de platit cheltuielile de executare si asa am facut, soldul l-am achitat la banca in contul bancii si cheltuielile de executare in contul de consemnatiuni al executorului.

Exista vre-un articol de lege care spune ca daca achiti la debitor in suma datorata si nu la executor, acesta sa nu tina cont de incasare?


Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
cosmin2005, utilizator
Nu exista nicio lege in care sa se spuna ca poti achita direct creditorului datoria evitand plata in contul executorului .Puteati face asta inainte ca banca sa apeleze la executor.
Ok am inteles asta, dar exista vreo lege care spune ca daca ai achitat in contul creditorului si nu in cel al executorului, executorul sa nu tina cont de suma achitata ?


Legea spune clar daca achiti si cum se inchide executarea silita. Achiti banii inclusiv cheltuielile de executare, nu spune nicaieri ca daca nu achiti la executor nu se iau in considerare banii....

Cazuri de încetare a executării

(1) Executarea silită încetează dacă:

1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;

2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;


(2) În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării. Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului.Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator

Credeti ca daca putea n-o facea ?
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Daca achit banii restanti la banca in cont si nu la executor, acesta poate sa nu tina cont de incasare? exista vreo lege in acest sens? cosmin2005 cosmin2005 Am avut de achitat o suma la banca restanta si am fost executat de catre executor. Am achitat suma de 22.000 Ron la banca unde aveam soldul cu penalitati cu ... (vezi toată discuția)
Incheiere acord mediere cu banca mariuss.i mariuss.i Daca am semnat un acord de mediere cu Banca referitor la neplata unui credit,in care Banca a imputernicit un executor pentru a efectua executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)