In luna ianuarie 2016 mi-a fost eliberata o adeverinta prin care o perioada de 3 ani de munca a fost incadrata in ,,conditii dosebite,,. La calculul pensiei s-a folosit aceasta incadrare, incepand cu 01.02.2016.
Am lucrat in Ministerul apararii nationale
M-am adresat angajatorului cerand sa elibereze o noua adeverinta si sa incadreze perioada in ,, alte conditii,,. Acesta a refuzat.
Am actionat in instanta si am castigat, definitiva si irevocabila cu 22.11.2017, angajatorul fiind obligat sa emita o noua adeverinta cu ,, alte conditii,,
In urma noii incadrari pensia creste cu 2%. dar aceasta crestere se acorda incepand cu 01.12.2017.
Cum procedez pentru a obtine si pentru perioada 01.02.2016 - 30.11.2017 sumele aferente cresterii pensiei? Acestea au fost neacordate datorita intocmirii eronate a adeverintei din exclusiva vina a unitatii
Care este baza legala? Pot cere obligarea Ministerului Apararii si a unitatii care a eliberat adeverinta eronata sa plateasca retroactiv aceste diferente de sume de care am fost lipsit din cauza intocmirrii eronate a adeverintei?