Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se da urmatoarea situatie: am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil, am 8 luni lucrate in Irlanda, 3 in Romania. In afara de asta am beneficiat de somaj din irlanda 3 luni de zile, somaj ce l-am avut exportat in Romania timp in care am fost in evidenta agentiei judetene pt ocuparea fortelor de munca. In legislatie se precizeaza ca se ia in calcul si perioada in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pt cautarea unui loc de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj.
Tin sa mai mentionez faptul ca dupa cele 8 luni lucrate in irlanda , am intrat in somaj si am cerut sa imi fie exportat ( transferat ) in Romania cu conditia sa ma prezint la AJOFM pt cautarea unui loc de munca , altfel, in cazul in care nu ma prezentam si nu mergeam lunar sa semnez carnetul de somaj nu aveam sa mai primesc somajul .
Deci, intrebarea este : se ia in considerare si perioada in care am beneficiat de somaj din irlanda?
Va multumesc anticipat