avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație suspendare permis 60 zile. Am șanse să ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație suspendare permis 60 zile. Am șanse să rămân doar cu amenda?

Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea perioada nu se prescrie cumva ? Ca in momentul sentintei nefavorabile sa raman doar cu amenda ?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Greg30 , utilizator 10:10, 3 Septembrie 2018
Cum adica "sa se prescrie"?
Daca plangerea se respinge veti plati amenda intreaga, daca nu ati platit 1/2 din minim in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare pv, si veti executa perioada de suspendare de 60 zile care poate fi majorata cu 30 zile daca nu veti preda permisul in termen de 15 zile de la hotararea definitiva a instantei de judecata.
Avocatul meu ma asigura ca nu o sa imi mai ia permisul chiar daca pierd in instanta
Intrebati-l si prin ce minune se va intimpla asta. Conform OUG 195/2002 si HG 1391/2006 (codul rutier si regulamentul sau de aplicare, in baza carora ati fost sanctionat) nu exista posibilitatea. Daca v-a spus asa ceva, de ce mai cautati alte raspunsuri ?
Prin minunea bradului de Craciun!
Pai daca pierdeti procesul inseamna ca procesul verbal ramane valabil. Adica si sanctiunile aplicate raman valabile.
Intrebati-l pe avocat daca va restituie onorariul platit daca pierdeti procesul.
Sunteti sigur ca este avocat?
Ati incheiat un contract de asistenta cu el?
Nu am facut contract de asistenta dar a reusit sa ii mai faca si la altii. Ideea e ca nici eu nu am crezut ce mi-a zis pana nu am vorbit cu un fost client de-al lui. Poate exista alte metode, altele mai vechi...nu stiu nu ma pricep. Amenda ramane valabila dar permisul nu se mai da inapoi indiferent de situatie. Prin ce mijloace nu stiu, nu l-am intrebat dar in momentul in care reusesc aceasta, o sa va comunic de indata.

Alte discuții în legătură

Calcul zile suspendare permis de conducere Gabighi Gabighi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza nr de zile de suspendare a permisului de conducere in urmatoarea situatie: Mi-a fost suspendat permisul de ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Termen redobandire permis suspendat ddoru ddoru Buna ziua tuturor! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni , pentru viteza in localitate. Am introdus contestatie la instanta , dar nu mi-am ... (vezi toată discuția)